NFC neemt voorschot op feest

De feesttent in Amstelveen kan opgezet worden, want NFC nam vandaag een voorschot op promotie naar de tweede klasse door met 1-4 te winnen bij ZCFC. In de eerste 20 minuten had de ploeg het zwaar, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat promotie bijna niet meer mis kan gaan.

Scheidend trainer Bart van den Bosch krijgt waar hij van droomde. Volgende week speelt hij met zijn ploeg waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd. Wel een wedstrijd met een groot feest erna, want NFC gaat naar de tweede klasse, daar twijfelt niemand meer aan. De laatste horde in de nacompetitie is ZCFC, waartegen vandaag de eerste wedstrijd werd gespeeld. Na een moeizaam begin, waarbij de thuisploeg veel druk zette, kwam NFC in de 30e minuut op voorsprong door Michael Lippens. Een mooie opsteker, waarbij ZCFC steeds minder geloof kreeg in de wedstrijd. Met deze wetenschap gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft kunnen we toeschrijven aan de voetballer van het jaar van Amstelveen. Maarten Zwaan is de naam en hij deed van zich spreken toen hij net na rust vanaf 25 meter de bal rechtstreeks in het kruis joeg. 0-2 en ZCFC geloofde er niet meer in. Vanuit het niets scoorden de thuisploeg nog wel 1-2, maar daarna nam Zwaan definitief afstand. Persoonlijk zorgde hij voor de 1-3 en 1-4. Met drie goals was hij matchwinner en de return lijkt nu een formaliteit. Kleine smet is dat dezelfde Zwaan een gele kaart kreeg en daardoor volgende week geschorst is. Neemt niet weg dat NFC de promotie bijna niet meer kan ontgaan en het volgende zaterdag een groot feest gaat worden. Duidelijk is dat trainer Bart van den Bosch voorop zal lopen in de polonaise. Hij neemt afscheid zoals hij dat van plan was. Met promotie naar de tweede klasse.

Assistent-trainer Patrick Lokken hield nog een slag om de arm en deed een opmerkelijke uitspraak.
Lokken:’We zijn pas gepromoveerd als het laatste fluitsignaal klinkt volgende week. Niets is zeker en we moeten nog 90 minuten voetballen. Voor mij staat echter voor 110% vast dat we het gaan redden. Zo niet? Tja, ik ben erg gehecht aan mijn haar, maar als we het niet redden mogen de spelers mij kaal scheren.’

Het is aan de spelers volgende week waar ze voor kiezen. Een kale Patrick Lokken of promotie naar de tweede klasse. Logischerwijs zullen ze voor het laatste kiezen.

Foto: website NFC Daniel Rits

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)