NFC ondanks nederlaag tegen Martinus nog niet helemaal uitgespeeld

Kampioen Sporting Martinus heeft haar sportieve plicht vervuld door in de Amstelveense derby in de zondag vierde klasse F af te rekenen met NFC. Op sportpark Overburg werd het 3-1 voor de thuisploeg. Ondanks de vijfde plaats maakt NFC nog een kleine kans op een plek in de nacompetitie.

Nadat de kersverse kampioen met een erehaag door de NFC-spelers werd onthaald, gaf Martinus meteen gas en had het binnen vier minuten een voorsprong te pakken. Raymon Wismeijer brak aan de rechterkant door, omspeelde zijn directe tegenstander en schoot op knappe wijze raak: 1-0. Zo kon NFC in de achtervolging op zoek naar een gelijkmaker. Die kwam twaalf minuten na de openingstreffer. Martinus-doelman Steven den Heeten had geen antwoord op een rare zwabberbal van Kees Rikers: 1-1.

_DSC9324

De gelijke stand was tevens de ruststand, al duurde het niet lang in de tweede helft voordat Martinus de leiding weer in handen had. Een voorzet van Wismeijer werd door Joel Cornwall binnen gewerkt: 2-1. NFC koos direct voor de aanval, speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander, maar het offensief leverde ook risico’s op. Met een snelle tegenaanval maakte Fabian van Ginkel daar gebruik van door de wedstrijd vijf minuten voor tijd te beslissen: 3-1.

_DSC9293

NFC blijft vijfde staan in de zondag vierde klasse F, maar heeft nog wel een kleine kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Daarvoor moet de ploeg van Ruud Visser volgende week op eigen veld van middenmoter Swift winnen, hopen dat Sporting Martinus ook tegen FC Aalsmeer (dat vierde staat) haar sportieve plicht vervult en dat Real Sranang tegen het allang gedegradeerde CTO ’70 de periodetitel pakt. Dan zouden de Amstelveners door de vierde plaats op de ranglijst de periodetitel van Martinus over kunnen nemen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.