NFC ontslaat Adelaar, Bras neemt het per direct over

De zondagtak van NFC heeft één wedstrijd voor het eind van de competitie Gerard Adelaar ontslagen. De Amstelveense club heeft voor de nacompetitie Ton Bras sr. aangesteld als interim-trainer. Gerard Adelaar wilde nog niet ingaan op de ontstaande situatie, maar zal eind volgende week zijn verhaal doen aan Het Amsterdamsche Voetbal.

NFC liet via zijn website weten dat een verschil van inzicht in de gang van zaken van de laatste weken de reden was om te breken met Adelaar. De trainer was aan zijn laatste weken in Amstelveen bezig, aangezien het zondagelftal volgend seizoen onder leiding staat van Ruud Visser. Vrijdagochtend kreeg hij echter te horen dat er een vervroegd eind kwam aan de samenwerking.

Foto Jos Spitteler: Ton Bras stond afgelopen zondag al voor de groep omdat Adelaar met vakantie was.
Foto Jos Spitteler: Ton Bras stond afgelopen zondag al voor de groep omdat Adelaar met vakantie was.

Adelaar was twee seizoenen in dienst bij NFC. Volgende week zal hij in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal zijn vertrek bij de Amstelveners toelichten. Tijdens de laatste competitiewedstrijd (op bezoek bij Geuzen Middenmeer, red.) en de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse heeft Ton Bras sr. de leiding. Hij leidde NFC vorig weekend al naar een 4-1 overwinning op CTO ’70, toen Adelaar op vakantie was.

Verslag Joachim van der Marck
Foto boven Karel Stevens: Gerard Adelaar

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC