Foto Jos Spitteler: Jacco Tolman (L) wurmt zich langs een tegenstander

NFC redt punt in laatste minuut

Vorig weekend heeft NFC goede zaken gedaan door verrassend DVVA te verslaan en daar drie punten te pakken. Dit weekend stond de inhaal wedstrijd tegen Opperdoes op het programma. NFC en Opperdoes staan onder elkaar in het rechter rijtje. Het zou genoeg moeten zijn voor NFC om dezelfde strijdlust te tonen die hen DVVA deed verslaan. Nadat de scheidsrechter in de file terecht was gekomen werd de wedstrijd veertig minuten later dan gepland gestart.

Voor NFC leek het later beginnen van de wedstrijd invloed te hebben op de scherpte. Door onnodig balverlies op het middenveld bij NFC werd in de 7e minuut al door Roy Janssens koelbloedig de 0-1 gescoord. Janssens werd in staat gesteld door Tamo Genadi die het afwerken aan hem liet. NFC laat weinig scherpte en strijdlust zien. Het tempo ligt laag en NFC weet in het eerste kwartier weinig het eigen spel te spelen. Het enige gevaar dat de Amstelveners tonen zijn de goede voorzetten van linksback Marcel Wennekes. Deze bereiken de spitsen echter niet en kansen blijven uit. Opperdoes jaagt meer op de bal en dit wordt in de 17e minuut beloond. Door slap dekken bij NFC lukt het Roy Janssens vanaf rechts voor te zetten en vindt daar de vrije Frank Zwaan. De ongedekte Zwaan kan vanaf links gemakkelijk tekenen voor de 0-2.

 

Foto Jos Spitteler: Vernon Essed namens NFC

NFC weet dat het aan de bak moet om hier niet al binnen twintig minuten de wedstrijd te verliezen. NFC probeert meer druk naar voren te geven en de bal rond te laten gaan. In de 21e minuut weet NFC een vrije trap bijna te benutten. Maarten Zwaan ziet zijn schot gekeerd worden door de keeper en ook de rebound gaat er niet in. Opperdoes lijkt NFC het spel te laten maken en loert op fouten en counters. Dit is vandaag het enige gevaar dat Opperdoes laat zien. Na 32 minuten spelen is het de scheidsrechter die bij Opperdoes een terugspeel bal constateert. Een indirecte vrije trap drie meter van het doel is het gevolg. Of dit een terechte beslissing was is te betwijfelen. Het is aan Maarten Zwaan op de groots opgezette muur van Opperdoes te omzeilen. Via een rug van een verdediger lukt het Zwaan de bal in het doel te krijgen en hiermee de stand op 1-2 te zetten. Het geloof lijkt bij NFC terug te keren en de speler svan trainer Patrick Lokken tonen steeds meer felheid. Dit leidt aan het eind van de wedstrijd nog tot kansen voor NFC die gekeerd worden door de keeper.

 

Foto Jos Spitteler: Maarten Zwaan kijkt zijn schot goed na

Na rust begint NFC fel en scherp. Voetballend vertonen zowel NFC als Opperdoes weinig spectaculair voetbal. Het tempo ligt vrij laag en NFC heeft moeite met het bereiken van de spitsen. Pas in de 75e minuut lijkt NFC zich te herpakken na het niet verkrijgen van een strafschop. De grote kansen blijven uit en NFC lijkt moeite te hebben met het stugge Opperdoes dat in een laag tempo de wedstrijd uit lijkt te willen spelen. NFC speelt onrustig en mist de scherpte om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Veel energie wordt zowel in het veld, als vanaf de zijlijn in de matig fluitende scheidsrechter gestoken. Het is opnieuw Marcel Wennekes die met een voorzet een grote kans biedt aan Paul Berkelaar. Echter zonder succes. Opperdoes geeft achterin weinig ruimte weinig weg en lijkt de drie punten binnen te hebben. NFC, die de vechtlust het laatste kwartier hervonden lijkt te hebben, weet in de 90e minuut een laatste aanval op te zetten. Leon van Delft weet na goed doorzetten de bal vanaf rechts klaar te leggen voor Ramon Essed die de 2-2 weet binnen te schieten. Op het randje pakt NFC hiermee dan toch een punt.

NFC coach Lokken: ”Vooraf had ik wel een goed gevoel over vandaag, zeker na vorige week. Je wint dan keurig van de nummer twee en dinsdag spelen we een goede oefenwedstrijd tegen Argon. Ik verwachtte dat we vol scherpte zouden beginnen, tegen een ploeg die voetballend minder is dan ons. De eerste 25 minuten heb ik weinig van deze scherpte gezien, daar lag dan ook het probleem. Dan kom je ook nog 0-2 achter en loop je achter de feiten aan. We kwamen een beetje gelukkig weer terug in de wedstrijd door een beslissing van de scheidsrechter, die ons een vrije trap geeft waar wij uit weten te scoren. Vanaf dat moment hebben we weer geprobeerd er weer een wedstrijd van te maken. Het blijft voor ons moeilijk om ons te motiveren tegen dit soort ploegen. In de tweede helft hebben we alles naar voren gegooid. Het was vandaag geen goed voetbal van ons en we creëerden ook niet veel kansen. De strijdlust toonden we wel in de tweede helft en toen werkten we wel voor elkaar. Weinig kansen, maar op basis daarvan verdienden we wel een punt”.

Verslag; Stephanie Geel
Foto’s Jos Spitteler

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)