NFC rekent zonder al teveel moeite af met Geuzen Middenmeer: 5-0

Geuzen Middenmeer heeft in Amstelveen geen poot aan de grond gekregen tegen NFC dat zonder al te veel moeite een forse overwinning behaalde. Het was geen beste wedstrijd,  maar het overwicht van NFC was zo groot dat de bezoekende ploeg van geluk mag spreken dat het geen monsterscore is geworden.

De equipe van trainer Gerard Adelaar had al in de 15de minuut de leiding kunnen nemen als Yacob Sason niet in kansrijke positie hoog over had geschoten.  Twee minuten later verzuimde Nino Hertel om alleen voor doelman Barry Douma gekomen te scoren. Zij lob werd door de NFC goalie onschadelijk gemaakt. Na 26 minuten spelen zette aanvoerder Dennis Spitteler NFC op een 1 – 0 voorsprong. NFC was los en dat leverde nog twee goals op voordat de pauze aanbrak. In de 28ste minuut was Sason wel succesvol en vergrootte hij de NFC voorsprong naar 2 – 0. Hij was het ook die op de grond liggend doelpunt nummer drie van NFC binnen schoot. De rust kwam met een 3 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

Foto Jo Spitteler: NFC aanvoerder Dennis Spitteler zette zijn team op voorsprong
Foto Jo Spitteler: NFC aanvoerder Dennis Spitteler zette zijn team op voorsprong

Hertel kreeg twee minuten na rust opnieuw een unieke mogelijkheid om de achterstand te verkleinen, maar vanaf de stip faalde hij. Zijn inzet werd door doelman Douma gestopt. De wedstrijd was in feite gespeeld, maar NFC wilde meer.  In de 58ste minuut was Terry Klokkemeijer na een te zachte terugspeelbal er iets eerder bij dan doelman Mark Koelman. Hij speelde de keeper uit en liet de 4 – 0 aantekenen. Met een fraaie lob in de 84ste minuut bepaalde Diego Texeira de eindstand op 5 – 0.

1463973_668642563181011_2014841910_n

Verslag: Ben Douglas

Foto’s: Jo Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)