NFC schudt RCH in slotfase van zich af

In aanloop naar de topper volgende week tegen nummer drie Zwanenburg heeft NFC geen fout gemaakt. De koploper van de zondag vierde klasse E beloonde zichzelf pas drie minuten voor tijd tegen RCH: 1-0.

De ploeg van Ruud Visser maakte het zichzelf overigens onnodig moeilijk, gezien de grote kansen die in het eerste halfuur onbenut werden gelaten. Achtereenvolgens Robin Visser, Koen Polfliet en Rogier Starke faalden oog-in-oog met de doelman van RCH. Verder was de eerste helft, mede door het moeilijk bespeelbare veld, van een matig niveau. De brilstand bij rust was een logisch gevolg.

RCH was duidelijk naar Amstelveen gekomen om een punt te pakken tegen de koploper. Dat leek ook lange tijd te lukken. Ondanks dat NFC de bovenliggende partij was en RCH steeds verder met de rug tegen de muur werd gedrukt, wilde de bal er niet in voor de thuisploeg. Aanval na aanval leverden niet het gewenste resultaat op.

Het geduld werd uiteindelijk beloond in de 87ste minuut. Een goed genomen hoekschop van Nico Sergiou kwam in een druk strafschopgebied voor de voeten van Kees Rikers terecht, die voor de bevrijdende openingstreffer zorgde: 1-0. Een belangrijke zege, omdat medekoploper HBC zelf vrij overtuigend Waterloo versloeg (7-1).

Volgende week komt Zwanenburg voor het inhaalduel op bezoek aan de Sportlaan. Die ploeg heeft vijf punten minder dan NFC, maar ook één wedstrijd minder gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.