NFC speelt koploper Argon zoek

In de zaterdag derde klas heeft NFC een gevoelige tik uitgedeeld  aan koploper SV Argon. Aan de Sportlaan werd het 2-0. Vanaf de eerste seconde lieten de Amstelveners zien dat ze kost wat kost wilde winnen. Assistent trainer Patrick Lokken, op zondag spits van Argon, wilde dolgraag de nare smaak wegspoelen van de uitnederlaag tegen zijn ‘eigen’ club.

Goed combinerend, zelden balverlies en spelend in een hoog tempo. Het is iets dat iedere trainer van zijn ploeg wil zien. Deze middag kam het er allemaal uit bij NFC. De ploeg van Bart van den Bosch en Patrick Lokken kan de nacompetitie nu bijna niet meer ontgaan en er is zelfs nog een sprankje hoop op de titel. Aanvoerder  Vernon Essed: “We speelde vandaag erg goed, hebben niets weggegeven. Het is jammer dat we dit niet het hele seizoen hebben laten zien anders hadden we nu een straatlengte voorgestaan op de rest. Nu is het  hopen dat Argon en HaarlemKennermerland nog een misstap maken en dan zouden we eventueel op de laatste wedstrijddag kampioen kunnen worden als we thuis spelen tegen Haarlem. Laten we eerst dit maar eens vast houden en dan zien we wel weer verder.”

De wedstrijd was amper bezig of de thuisploeg domineerde het duel. Topscoorder Maarten Zwaan kreeg ene kansje en de kopbal van Michael Lippens was net niet krachtig genoeg om de goede openingsfase te bekronen met een doelpunt. Argon liep in die fase alleen maar achter de bal aan en had werkelijk nets in te brengen. Na 24 minuten werd de ban als nog gebroken. Zwaan werd neergehaald door Christian Winkel en de vrije trap werd breed gelegd op linksback Marcel Wennekes. Zijn uithaal van zeker dertig met was onhoudbaar voor doelman Bas van Moort. Wennekes:  “Ik heb zo vaak geprobeerd dit jaar. Het moest gewoon ene keer lukken. Op het moment dat de bal van mijn voet vetrok wist ik dat het raak zou zijn.”Het superieure spel van NFC werd voor rust niet beloond met een tweede treffer. Het schot van Dirk Franken, na een vloeiende  aanval,  was te slap om Van Moort te passeren.

Na de hervatting het zelfde spelbeeld al werd NFC, in de meeste gevallen door conditie gebrek, wat slordiger. Argon ging opportunistische spelen en bracht een extra aanvaller. Zwaan, vijf minuten nar rust, en Lippens, na twintig minuten, hadden het duel al lang moeten beslissen maar lieten na om de twee 100% kansen te verzilveren.  De slotfase werd hectisch. De duels feller, Af en toe een opstootje, wat in ieder geval het belang van de wedstrijd aangaf zorgde nog voor enige commotie.  Vincent van Hellemondt was namens Argon nog het dichts bij een treffer . De kopbal van Winkel en het schot van invaller Stefan Tichelaar brachten ook nog enig gevaar maar een gelijkspel zou niet verdiend geweest zijn.

In de blessure tijd maakte Zwaan op aangeven van Leon van Delft de bevrijdende 2-0. Het verschil met Argon is nu terug gebracht tot vijf punten. HaarlemKennemerland, dat RKAVIC met 4-1 versloeg, staat daar nog tussen. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in Mijdrecht. De spanning neemt toe. Na afloop benadrukte NFC-trainer Bart van den Bosch dat hij ion november, na de nederlaag tegen Argon, dat de ploeg uit Mijdrecht geen kampioen zou worden. Of we dat nog even op willen schrijven. Bij deze! En Patrcik Lokken dan: “Ik kan morgen (zondag) met een grote lach op mijn gezicht Mijdrecht in lopen. De revanche die ik wilde is er gekomen en niet zo’n beetje ook.”

De samenvatting van de wedstrijd van de week is zondag vanaf 18:00 uur te zien!