NFC stelt verdiende zege op Geel Wit’20 pas laat veilig

NFC heeft zich in de zondag vierde klasse D goed hersteld van de nederlaag, vorige week tegen Spaarnwoude. De ploeg van Wessel Colijn versloeg promovendus Geel Wit’20, dat onder leiding staat van Radjin de Haan (oud-trainer van Amstelveen) met 3-1.

Op eigen veld begonnen de Amsterdammers goed aan het duel, zonder echt uitgespeelde kansen te creëeren. Geel Wit’20 leunde op de verdediging en loerde op fouten van de thuisploeg. Een omhaal van Wesley Bronkhorst, zonder succes, was eigenlijk het enige hoogtepunt van de thuisploeg. In de slotminuut van de eerste helft brak NFC alsnog de ban. Uit een afgemeten voorzet van Dennis Melkert opende Shrino Lee de score: 1-0.

In het begin van de tweede helft kwam Geel Wit’20 op gelijke hoogte. Een vrije trap werd snel genomen en Belal Selamy tekende voor de 1-1. NFC had tien minuten nodig om de voorsprong te herstellen. Nadat doelman Paul Leuverman een schot keerde, was Melkert in de rebound wel trefzeker: 2-1. Diezelfde Leuverman voorkwam vlak voor tijd met een fraaie redding dat Mourad Aitja er ook 3-1 van kon maken.

Het bleek uitstel van executie. In de 85ste minuut besloot Kofi Amoako een mooie individuele actie met de 3-1. Een verdiende overwinning voor NFC, waardoor de Amstelveners naar de achtste plaats klommen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.