NFC superieur op kunstgras

Het Amstelveense NFC is de eerste ronde in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse goed begonnen. Op eigen terrein werd HCSC uit Den Helder met 8-0 opgerold. Het duel werd gespeeld op kunstgras omdat het hoofdveld (gras) vervangen wordt. Het was de tweede 8-0 zege op rij.

Vorige week liet de ploeg van Bart van den Bosch en Patrick Lokken als zien dat ze op kunstgras uitsteken uit de voeten kunnen. Tegen HCSC was het niet anders. Na elf minuten stonden de Amstelveners al met 3-0 voor. Dat had trouwens nog veel meer kunnen zijn. Michael Lippens liet twee opgelegde kansen liggen. Diego Medina was trefzekerder. Na zes minuten speelde hij twee man uit op de rand van de zestien en passeerde doelman Marcel Bruul. Een minuut later schoot Medina vanaf de linkerkant onhoudbaar in de verre hoek, Zwaan maakte de 3-0 van de penaltystip. Het was wel een onterechte strafschop want de spits maakte voorafgaand aan de overtreding duidelijk hands. Bij rust was het 5-0. Jorn Berens kopte een voorzet van Marcel Wennekes in en Rik Kaper werkte de bal in eigen doel na een vorozet van Zwaan. De ploeg uit Den Helder stelde daar weinig tegen over en de beste kans hielpen ze zelf om zeep. NFC-doelman Collin van Velzen stopte de strafschop van Tim Kuurman.

HCSC begon het seizoen om zich te handhaven en haalde tot ieders verrassing de nacompetitie. Hun seizoen was al geslaagd. Voor NFC gaat dat nog lang niet op. Dit was de eerste horde en er volgt er nog eentje. ZCFC zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende tegenstander worden (3-0 zege op Hellas Sport). NFC liep in  een matige en begrijpelijke zwakke tweede helft nog uit naar 8-0 waar de dubbele cijfers ook makkelijk gehaald hadden kunnen worden. Dirk Franken, invaller Alwin Huybrechtse en weer Medina zorgden voor de ruime zege. Het was aan doelman Collin van Velzen te danken dat HCSC niet tot scoren kwam. De gedreven doelman bleef scherp tot de laatste seconde. De return volgende week is een formaliteit.

Het kunstgras lijkt wonderen te doen voor de ploeg van Bart van den Bosch: “We trainen er natuurlijk altijd op. We zijn er dus aan gewend. Op trainen spelen we veel positie spelletjes in een hoog tempo dat betaald zich nu uit. De eerste horde is genomen en kan me niet voorstellen dat we die tweede ook niet zullen nemen”. Negen juni zullen we zien of dat gelukt is.

Kijk voor de uitslagen uit de nacompetitie op de pagina ‘nacompetitie zaterdag’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)