NFC verslaat CTO ’70 en plaatst zich voor nacompetitie

Aan de Sportlaan in Amstelveen heeft NFC eenvoudig met 4-1 van CTO’70 gewonnen. Door deze zege plaatst het elftal van Gerard Adelaar zich voor de nacompetitie. NFC weet echter pas na de laatste competitiewedstrijd welke periodetitel haar ten deel zal vallen in zondag 4F.

NFC, ditmaal gecoached door Ton Bras, kwam al in de dertiende minuut op voorsprong. Sander Klaver had op links de achterlijn bereikt en zette goed voor  waar Joey Hoogendijk paraat stond om af te ronden, 1 – 0.  Vrijwel direct na de hervatting was er weer een kans voor Hoogendijk maar CTO-doelman Edward Lion redde knap.  CTO ’70 kreeg ook goede kansen. Na 20 minuten omspeelde  Tes Abbenhues doelman Barry Douma maar Martin van Willgenburg kon het schot van de CTO-er weg werken.

1504145_742011155844151_8469485574718772900_n

Dennis Spitteler verspeelde in de 22ste minuut, alleen voor de keeper een unieke kans om de voorsprong te vergroten. In de 28ste minuut werd Dennis Melkert in het strafschopgebied neergehaald door Lion Michel en nu was Dennis Spitteler wel succesvol, 2 – 0.  De slotfase van de eerste helft leverde nog twee niet te missen kansen op voor CTO ’70. Aanvoerder Roy Bruil schiet vrijwel op de doellijn hoog over en Numan Yilmar  met alleen nog keeper Douma voor zich, jaagt de bal hopeloos en hoog over.

10250058_742011495844117_2615119110549712900_n

10155983_742011295844137_8265485566095198119_n

Binnen een kwartier na de hervatting waren er scoringsmogelijkheden voor Dennis Melkert en Dennis Spitteler die niet werden benut. De overigens goed spelende Melkert was  belangrijk bij de derde NFC-treffer. Hij speelde Douwe Eekelschot vanaf de rechterkant perfect aan en de invaller maakte geen fout, 3 – 0.  Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd  scoorde CTO ’70 tegen. Numan Yilmaz  kon vrij aan nemen na een klutsbal en maakte 3 – 1.  In blessuretijd bepaalde Dennis Spitteler de eindstand op 4 – 1.