NFC verslaat Nautilus in Amstelveense derby

Aan de Sportlaan heeft NFC de derby tegen Nautilus winnend afgesloten. De blauwhemden kwamen twee keer op voorsprong, met twee strafschoppen bracht Nautilus de stand even zo vaak weer op gelijke hoogte. In de slotfase van het duel bezorgde Yasin Ben Moussa  met twee treffers NFC de 2-4 overwinning.

Nautilus  en NFC speelden geen geweldige wedstrijd maar spanning was er volop. Na 2 minuten spelen  wordt het 0 – 1 door Joe Hartloper.  Nautilus probeerde het daarna met lange ballen. Doel was om zo sneller de spitsen te kunnen bereiken. De ploeg van trainer Jean Paul van Zoghel kwam langszij toen de scheidsrechter NFC bestrafte met een strafschop.  Doelman Barry Douma  wist de inzet van Joe Trompert in eerste instantie te keren maar via Bossong  verdween de bal alsnog in het doel , 1 – 1.

Kort voor rust kwam NFC opnieuw op voorsprong. Yasin Ben Moussa werd goed aangespeeld met een diepe bal en bleef overzicht houden. Handig  zorgde hij voor de 1 – 2. In de tweede helft wist Nautilus opnieuw  naast NFC te komen  toen Joe Trompert een strafschop benutte, 2 – 2. De thuisclub moest  echter  alsnog een nederlaag incasseren dankzij  de doelpuntenhonger van Yasin Ben Moussa. De NFC-er schoot nog twee keer raak en bezorgde de gasten met zijn treffers de overwinning.

Met de 2-4 zege herstelt NFC zich van de vorige week geleden nederlaag tegen Sporting Martinus. Nautilus verloor voor de vijfde maal op rij en wacht nog op de eerste punten. Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag vierde klasse F.