NFC verslaat Swift in de slotfase

In Amstelveen heeft NFC een overwinning tegen Swift behaald. Het duel leek lange tijd in 0-0 te eindigen, twee goals in de laatste vijf minuten zorgde alsnog voor een 2-0 zege voor het elftal van Gerard Adelaar. Door de zege staat NFC nog maar een punt achter Swift in de vierde klasse F.

In de eerste helft werd duidelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onderdoen. Weinig mogelijkheden, maar veel strijd en inzet van NFC en Swift. De bezoekers werden na 25 minuten iets sterker en zochten via linksbuiten Jens Kimmel de weg naar het doel van Barry Douma.  De rappe aanvaller werd een paar keer uitstekend gelanceerd door Floor Havermans, zijn voorzetten misten echter precisie om tot grote kansen te komen. NFC creëerde niks in het eerste bedrijf en dus werd er met 0-0 gerust.

1458559_661525047226096_2063480619_n

Na de pauze had NFC het beste van het spel aan de Sportlaan. Het elftal was duidelijk op zoek naar de voorsprong. Swift leek, mede door de vele afwezigen, tevreden te zijn met een punt. De gastheren konden geen uitgespeelde kansen creëren maar kregen wel mogelijkheden. Via standaardsituaties werd Swift-doelman Isca Paladino een aantal keren onder vuur genomen, maar de goalie wist zijn doel met kunst en vliegwerk schoon te houden. Ook een hard en laag schot van Dennis Spitteler werd door de doelman gekeerd.

1424391_661524900559444_325743253_n

Rond de 80ste minuut liet Swift eindelijk weer eens wat van zich horen. Invaller Siemen Ingelsen brak via de linkerkant door maar schoot oog in oog met Douma langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd liep tegen het einde aan en de wedstrijd leek op 0-0 te eindigen. Maar in de 87ste minuut viel er toch nog een treffer. Een voorzet vanaf de rechterkant werd Joey Hogendijk fantastisch binnengeschoten. De NFC-er nam de bal in een keer uit de lucht en schoot het leer fraai achter de kansloze Swift-doelman. Na de openingstreffer was Swift niet bij machte om een slotoffensief op poten te zetten, het elftal kwam zelfs op een 2-0 achterstand. Nick Roest schoot een losgelaten bal simpel binnen en zorgde voor de beslissing van het vermakelijke duel.

1476328_661525083892759_115732205_n

In de blessuretijd kreeg NFC nog twee rode kaarten. De broers Dennis en Patrick Spitteler ontvingen kort na elkaar hun tweede gele kaart en moesten het veld verlaten. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en het duel eindigde in een verdiende 2-0 zege voor NFC.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.

Foto’s: Jos Spitteler