NFC verslaat titelkandidaat Zuidoost United overtuigend

In Amstelveen heeft NFC een knappe overwinning behaald. Tegen het hoger staande Zuidoost United kwam het elftal van Gerard Adelaar op een riante 4-0 voorsprong. Twee goals in de slotfase van de bezoekers zorgden uiteindelijk voor de 4-2 einduitslag van het duel in zondag 4F.

De openingsfase van het duel was voor Zuidoost United.  Kevin Bobson kwam tot tweemaal toe oog in oog met Douma te staan maar de NFC-doelman bleek niet te passeren. In de 17de minuut speelde Nick Roest spits Yacob Sason goed aan in de diepte. Op snelheid klopte Sason de verdedigers en liet hij doelman Gregory Inge kansloos. Drie minuten na de 1-0 kon Inge de bal opnieuw uit zijn net vissen. Ditmaal was het Terry Klokkemijer die met een fraai afstandsschot wist te scoren. Kort voor rust was er nog een goede kans voor Sason, deze mogelijkheid werd echter om zeep geholpen.

1794555_705158986196035_1462165711_n

Niet alle toeschouwers hadden na de rust hun plaats ingenomen toen het scorebord  de 3 – 0 stand liet zien. Met een werkelijk schitterend doelpunt liet Nick Roest doelman Inge  kansloos. Zuidoost United was nu verplicht om de aanval te zoeken en risico’s te nemen. Dit gaf de NFC-ers de nodige ruimte,  Dennis Melkert wist hier van te profiteren en zorgde voor de 4-0 tussenstand.

75994_705159476195986_440776191_n

In de 75ste minuut deed Orville Blankendaal iets terug voor Zuidoost United en verkleinde hij de achterstand naar 4 – 1. Vlak voor tijd wist Kevin Bobsen de 4-2 op het scorebord te zetten maar verder kwamen de bezoekers niet. Doordat KDO ook verloor liet Zuidoost United de kans liggen om KDO tot op één punt te benaderen en bedraagt de achterstand op de koploper nog steeds vier punten.