NFC verslaat Zuidoost United in aantrekkelijk duel

Aan de Sportlaan in Amstelveen heeft NFC een knappe zege behaald. Het elftal van Ruud Visser versloeg het aanvallende Zuidoost United met 2-1. Door dit resultaat staat NFC maar een punt achter koploper Diemen in zondag 4F.

Beide teams zochten de aanval en creëerden ook  in de doelpuntloze eerste helft goede kansen. De eerste kans voor Zuid Oost United  viel te noteren in de 6de minuut van de wedstrijd. De inzet van Orville Blankendaal werd door de verdediging van NFC van de doellijn weggewerkt. Vier minuten later  was Blankendaal weer voor de NFC-goal te vinden. Dit keer kon doelman Barry Douma redding brengen. Aan de andere kant was Yasin Ben Moussa gevaarlijk, zijn schot vond de doelpaal in de weg. Geen goals in de eerste helft dus een ruststand van 0 – 0.

2

Ook in de tweede helft was er nauwelijks krachtsverschil, maar NFC  bleek productiever. Nadat eerst  Henny Manis en Joshua Bisentinni heel dichtbij een doelpunt waren sloeg NFC toe.  Ruan Brigitta wees NFC de weg door van dichtbij de 1 – 0 binnen te koppen. De goed ingevallen Yacob Sason  tikte in de 76ste minuut de tweede NFC-goal binnen en de wedstrijd leek gespeeld.

1 (1)

Maar met nog 4 minuten officiële speeltijd en 8 minuten blessuretijd deed United alle moeite om het tij nog te keren. Michel Blankendaal ronde een indrukwekkende solo  fraai af en zorgde voor de 2 – 1. Dat was ook de eindstand bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter.

3

Foto’s Jos Spitteler
Met dank aan Ben Douglas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)