NFC verspeelt dure punten tegen RKAV

In Aalsmeer heeft NFC duur puntverlies geleden. Op bezoek bij RKAV kwam het elftal van Gerard Adelaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel. NFC had het betere van het spel maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Door de puntendeling lijkt NFC uitgeschakeld voor de tweede periodetitel in zondag 4F.

De wedstrijd tussen RKAV en NFC was er een met veel strijd en inzet. Het voetbal liet te wensen over waarbij NFC het iets betere van het spel had. Na veertien minuten kwamen de bezoekers dan ook op vorsprong. Terry Klokkenmeijer schoot een vrije trap vanaf achttien meter hard en laag langs doelman Stephan van der Halm.

mooi

Lang kon NFC echter niet van de voorsprong genieten. Barry Springerveld kon in de achttiende minuut profiteren van een slecht opgestelde NFC-muur en trok de stand gelijk. Na de 1-1 kreeg Dennis Spitteler snel de kans om zijn elftal opnieuw op voorsprong te zetten. Maar de poging van de NFC-er werd ternauwernood van de lijn gehaald door Robert Jansen.

Ton Bras

Drie minuten na rust werd Dennis Spitteler in het strafschopgebied neergelegd en mocht Yacob Sason vanaf elf meter aanleggen. Maar zijn inzet werd uitstekend gestopt door RKAV-doelman Van der Halm. In het resterende gedeelte van de wedstrijd was NFC de bovenliggende partij maar lukte het niet om een van de kansen te verzilveren. RKAV beperkte zich vooral tot verdedigen en kwam er af en toe uit. Geen van beide ploegen wist meer te scoren en dus eindigde het duel in 1 – 1.

penalty

Doordat Swift en Zuidoost United wel wonnen lijkt NFC uitgeschakeld voor de tweede periodetitel. Aankomende zondag speelt NFC aan de sportlaan tegen koploper KDO. Kijk voor de uitslagen, wedstrijdverslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.

Met dank aan Ben Douglas

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!