NFC walst over buurman Nautilus heen

In de zondag vierde klasse F heeft Nautilus voor de tweede week op rij een zware nederlaag geleden. Nadat het vorige week met 12-0 onderuit ging tegen Sporting Martinus werd er nu met 8-0 verloren van NFC. De Amstelveners hebben nu al dertig keer een tegentreffer moeten incasseren.

Ook voor NFC was de dolende ploeg van Nautilus geen partij. Nadat Nautilus een minuut of tien had tegen gesparteld begon een zeer gemotiveerd NFC aan de opbouw van een mega score. Sander Klaver opende het doelpuntenfestival met een slim lobje (0-1) en Robin Visser voegde daar in de eerste helft nog twee goals aan toe. Een daarvan was met een ‘panenka’ vanaf de strafschopstip. Bij rust stond de teller dus op 0-3 in het voordeel van de gasten.

Foto George Melchers: Sander Klaver (r) snelt langs Joe Trompert van Nautilus

Na rust was het afwachten hoe hoog de teller zou oplopen. De NFC-ers hadden geen medelijden met hun buren aan de Sportlaan en scoorden er lustig op los. De teller stokte uiteindelijk bij 0-8. Doelpunten van opnieuw Visser en Klaver, Hassan Makdan, Joel van Vliet en Ralph Jurka zorgden voor de achtklapper voor de ploeg van trainer Ruud Visser. Nautilus was niet bij machte om iets terug te doen en leed opnieuw een ruime nederlaag.

De Amstelveners hebben nu al dertig treffers tegen gekregen in zes wedstrijden en staat op een twaalfde plaats in de zondag vierde klasse F met vier punten. NFC staat op een derde plaats met vijf punten achterstand op koploper Sporting Martinus.