NFC wint derby van RKAVIC

NFC heeft de Amstelveense derby met RKAVIC overtuigend gewonnen. Op sportpark Escapade werd het 0-5. Michael Lippens en Maarten Zwaan scoorde allebei twee keer.

RKAVIC-trainer Dave Samson: “Het ontbrak voor de zoveelste keer weer aan winnaars mentaliteit. We verloren ieder duel en dan houd het gewoon op.” Bart van de Bosch zag namens NFC het zelfde beeld: “De eerste helft waren we zo goed. We zetten ze gelijk onder druk en daar zijn ze niet meer onderuit gekomen.”

Al na elf minuten stond NFC  op een 0-1 voorspong (Michael Lippens). Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven. Toen Maarten Zwaan na 18 minuten voor de 0-2 zorgde was het helmaal gespeeld. Zwaan (0-3) en Dirk Franken (0-4) zorgde voor een comfortabele ruststand. De treffer van Franken was er eentje om in te lijsten. Hij schoot na goed voorbereidend werk van Jacco Tolman de bal snoeihard in de kruising. Van den Bosch: “Het had wel 7-1 voor ons kunnen staan. 4-0 was echt veel te weinig op dat moment. Als we voorstaan worden we altijd ene beetje laconiek.” Samson: “Ik heb in de rust gezegd dat we binnen tien minuten twee keer moesten scoren anders was het over en uit.”

Die kansen kreeg RKAVIC zeker. Thomas Brinkhof en Peter Verbaken hadden grote mogelijkheden om de ploeg, eventueel, terug in de wedstrijd te schieten. Toen Lippens de 0-5 maakte was het gedaan met de thuisploeg. D schade bleef beperkt omdat NFC maar liefst zes uitgespeelde mogelijkheden niet benutte. Alwin Huybrechtse ging diverse malen alleen op de doelman af maar wilde Zwaan laten scoren zodat hij nog topscoorder van Amstelveen kan worden. Zijn pass was steeds onzorgvuldig zodat de teller uiteindelijk op vijf bleef staan.

NFC deed goede zaken. De ploeg van Van den Bosch en Lokken staat nu alleen aan kop in de derde periode en heeft de derde plaats op de ranglijst wat steviger in handen. Voor RKAVIC wordt het nog een lastig einde. De ploeg van Samson komt ineens in degradatie gevaar. Samson: “Ik heb geen idee wat de stand is. Daar kijk ik niet naar. Wij zijn te goed om daar op te moeten letten.”Dat is waar maar de cijfers wijzen iets anders uit. De voorsprong van RKAVIC op plaats elf (nacompetitie) is nog maar twee punten.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klasse pagina.