Foto Stephanie Geel: NFC verslaat Haarlem Kennemerland in leeg stadion

NFC wint in kil stadion

NFC heeft vandaag in een kil stadion een 2-4 overwinning geboekt bij hekkensluiter Haarlem Kennermerland. Waar het vorige week tegen AMVJ nog misging, kon de ploeg van Patrick Lokken het vandaag wel bolwerken. NFC boekte hiermee zijn derde zege van het seizoen en staat negende op de ranglijst. Voor Haarlem Kennermerland lijkt dit wel een erg moeilijk jaar te gaan worden.

NFC was op papier dus de bovenliggende partij, maar toch was de eerste kans op de openingstreffer voor de Haarlemmers. Glenn Holster probeerde het met een afstandsschot, maar zag deze hoog over het doel gaan. NFC wist al snel veel in balbezit te komen en slaagde er in de tiende minuut in om op 0-1 te komen. Het was Diego Medina die Jacco Tolman in staat stelde de bal vanaf rechts in linkerhoek te schieten. Na twaalf minuten spelen was het keeper Paul Roos van Haarlem K’land die zich verslikte in een makkelijke bal. Maarten Zwaan had de 0-2 hier moeten maken, maar vond Roos op zijn weg. Na een kwartier spelen diende zich een volgende kans aan uit een mooi opgezette aanval. Michael Schuit wist met een mooie pass Leon van Delft te bereiken en deze zag Paul Berkelaar vrij voor de goal staan. Berkelaar wist het net te treffen, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Het tempo van beiden ploegen lag de eerste helft laag. Hierdoor maakten de Amstelveners het zichzelf moeilijk de bal in bezit te houden. De ploeg uit Haarlem leek geen sterk tactisch plan te hebben om het NFC vandaag moeilijk te maken. Pas in de 24e minuut wist Haarlem K’Land via links gevaarlijk te worden. Bart Klein bracht de bal goed voor, waar het Tasniem Badawi was die net naast kopte. NFC wist op dat moment de fouten die de Haarlemmers achterin veelvuldig maakten nog niet af te straffen en leek scherpte te missen. Na een half uur spelen was het de ploeg van trainer Lokken die na een handsbal in het strafschopgebied van Haarlem K’land een terechte strafschop kreeg. De Haarlemse ploeg was het hier duidelijk mee oneens en probeerde de scheidsrechter van zijn ongelijk te overtuigen. Deze bleef bij zijn beslissing en Maarten Zwaan mocht aanleggen. Zwaan hield het hoofd koel en schoot beheerst de 0-2 binnen. Op slag van rust moest keeper Mark Coonen voor het eerst echt in actie komen bij een vrije trap voor Haarlem K’land. Coonen bleef hierbij alert en wist het schot goed te keren. Met een ”magere” 0-2 voorsprong ging NFC de rust in.

In de tweede helft ging het spel verder, zoals de ploegen de eerste helft geëindigd waren. Het tempo lag laag en het was dan ook verrassend dat NFC al in de 50e minuut de 0-3 wist te maken. Het was Leon van Delft die een goede voorzet van Zwaan kon intikken. NFC had ook daarna het betere van het spel, maar wist vaak de rust niet in te bewaren, waardoor er onnodig balverlies geleden werd. Van de kant van de Haarlemmers kwam weinig dreiging en ze leken te loeren op fouten bij NFC. In de 62e minuut werd er nogmaals een doelpunt voor de Amstelveners afgekeurd. Jacco Tolman werd buitenspel gegeven. Onterecht, maar de ploeg van Lokken had twee minuten later al het juiste antwoord. Na 64 minuten spelen was het dezelfde Tolman die vanaf rechts een voorzet gaf en Zwaan in staat stelde zijn tweede treffer van vandaag te maken, 0-4. NFC leek al tevreden te zijn met de 0-4 stand en zakte in. De Amstelveners maakten het zichzelf hiermee nog onnodig moeilijk. Haarlem K’land had zijn krachten tot het laatst bewaard en wist in de 75e minuut op 1-4 te komen. Na zwak dekken achterin bij NFC was het Randy Hendriks die scoorde. In de 80e minuut is het wederom Coonen die goed redt. Nadat Mohamed el Onsri medespeler Benny Scholten vrij voor het doel zette, weet Coonen het schot te keren. Na 87 minuten spelen kreeg Haarlem K’land een vrije trap op een gunstige plek. Aanvoerder Nick Duijn treft langs de muur het doel. Hiermee werd het 2-4. Met nog 3 minuten te spelen kon NFC echter niet meer verliezen en was dit de eindstand.