NFC wurmt zich langs OSV

Nieuwkomers in de tweede klasse A, NFC en OSV, stonden vanmiddag tegenover elkaar. Onder een blauwe hemel trok NFC uiteindelijk aan het langste eind. De ploeg van Patrick lokken ging met 2-3 als winnaar van het veld. Het was een uitoverwinning voor NFC, maar toch op eigen veld. Door omstandigheden was de oorspronkelijke thuiswedstrijd voor OSV omgedraaid in een thuiswedstrijd voor NFC.

NFC begon slap aan de wedstrijd. OSV profiteerde daar meteen van en met name Jermaine Ristie kwam een paar keer gevaarlijk door. In de zesde minuut was dit langs de achterlijn en NFC kon hem alleen onreglementair stoppen. Een penalty voor OSV was het gevolg. Niels Rietvelt schoot deze onberispelijk in. 1-0.

NFC was wakker en probeerde meer druk te zetten op de tegenstander. Naarmate de eerste helft vorderde lukte dit aardig, al bleef OSV gevaarlijk. Na twintig minuten in deze af en toe onvriendelijke wedstrijd werd Michael Lippens van NFC diep gestuurd en oog in oog met keeper Marco Keevel faalde hij niet. 1-1. Gesteund door dit doelpunt nam NFC steeds meer het heft in handen en nog voor rust kwam de ploeg op voorsprong. Uit een corner ontstond een klutssituatie en OSV kreeg de bal niet weg. Maarten Zwaan bracht de bal in en via een OSV verdediger ging de bal over de achterlijn.  1-2, tevens de ruststand.

Michael Lippens scoorde de 1-1

Na rust een aandringend OSV dat via Renco Bakker enkele kansen kreeg. NFC gokte op een snelle omschakeling en hierdoor ontstond er een open wedstrijd met aardig wat ruimte aan beide kanten. Keeper Mark Coonen van NFC kon zijn doel nog even schoon houden en aan de andere kant werd Jacco Tolman in de zestien meter gehaakt. Penalty en wie anders dan Maarten Zwaan wist hier wel raad mee. 1-3 en de wedstrijd leek gespeeld. OSV dacht daar echter anders over en ging vol in de aanval. Jermaine Ristie liet zijn snelheid zien en brak door over links. Met een bekeken schot zorgde hij voor de aansluitingstreffer. 2-3. Het laatste deel van de wedstrijd was rommelig, waarbij NFC nog een paar zeer goede mogelijkheden kreeg om afstand te nemen. OSV probeerde het wel, maar kon niet echt dichtbij het doel komen. De verdediging van NFC hield stand. Met name de van Hoofddorp overgekomen Michael Schuit liet zich moeilijk passeren. Na negentig minuten blies scheidsrechter Jaap Kraak voor het einde en mocht NFC drie punten noteren.

Maarten Zwaan, twee doelpunten vandaag

NFC trainer Patrick Lokken was tevreden na de wedstrijd.
Lokken: ‘We begonnen slap, gewoon een gebrek aan concentratie. Daarna ging het beter. We probeerden druk te zetten, wat in mijn ogen nog beter kan. Uiteindelijk zijn we tot het einde scherp gebleven en hebben we de drie punten binnen gesleept.’

OSV trainer Rene Panhuis was minder tevreden na de tweede nederlaag op rij.
Panhuis:’Wij zijn soms nog een beetje naïef en in de tweede klasse kan dat niet. We moeten volwassener worden om op dit niveau mee te kunnen. We zijn echt niet weggespeeld. Nu moeten we oppassen dat we niet in de hoek komen waar de klappen vallen en dat alles misgaat. Ik miste nog wel een paar spelers vandaag’.

Hiermee doelde Panhuis op het feit dat hij in de warming-up maar met 11 fitte spelers stond. In de loop van de wedstrijd werd de bank aangevuld door spelers van het tweede elftal. OSV moet het tij zien te keren. Een overwinning hierbij lijkt noodzakelijk.