NFC zo goed als zeker van nacompetitie na zege op Ouderkerk

In de zondag vierde klasse F heeft het Amstelveense NFC zich zo goed als zeker geplaatst voor de nacompetitie. De ploeg van Gerard Adelaar heeft negen punten voorsprong op Swift, dat vijfde staat. Daarmee is NFC nog een puntje verwijderd van de playoffs. Voor Ouderkerk zit het seizoen er op.

NFC heeft in de eerste helft van deze wedstrijd genoeg kansen gehad om al snel op voorsprong te komen, maar het vizier van de schutters stond niet op scherp.  Zowel Dennis Spitteler als Yacob Sason kwamen in de zesde en tiende minuut in gunstige positie voor doelman Dirk Jan de Boer te staan, maar beiden lieten de scoringskansen onbenut.

Trainer Gerard Adelaar (geheel links) ziet zijn ploeg uiteindelijk met 2-1 winnen

Zowel Ouderkerk als NFC kozen de aanval, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg.  Toch was ook Ouderkerk dicht bij een treffer toen Marvin Kempis en doelman Barry Douma een luchtduel aangingen waarin het de NFC-keeper uiteindelijk lukte om het gevaar te keren.  Na twintig minuten voorkwam  Tim Baas een treffer van NFC door een inzet van Nick Roest te blokkeren. De Ouderkerkse keeper De Boer speelde vlak voor rust opnieuw een hoofdrol door een goed gericht schot van Yacob Sason onschadelijk te maken.

1509762_729875350391065_5318259776981991110_n

De twee ploegen hielden elkaar, wat betreft de productie, tot aan de zeventigte minuut in evenwicht, maar in die minuut was het eindelijk toch raak voor NFC. Na voorbereidend werk van Dennis Spitteler mocht Yacob Sason vrij doorlopen en de goalgetter van de Amstelveense ploeg scoorde beheerst de eerte treffer (1-0).

Ondanks het doelpunt bleef het spannend. Zeker toen in de zeven minuten voor tijd Mitchel Melissen namens Ouderkerk doelman Barry Douma van dichtbij passeerde (1-1).  Drie minuten later zorgde een door Melissen genomen vrije trap voor een scrimmage in het NFC-doelgebied  zonder gevolgen voor de thuisclub.

1902904_729874930391107_3083218956172948976_n

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd de strijd definitief in het voordeel van NFC beslist. Na een goed genomen vrije trap bereikte Dennis Spittteler in tweede instantie Yacob Sason die de bal maar voor het intikken had, 2-1.

Het slot van de wedstrijd leverde nog een akkefietje op toen  Patrick Spitteler, na alweer een harde overtreding op zijn voet, geïrriteerd een tikje uitdeelde aan Tom van Rossum. Daar trok scheidsrechter Augustijn, op advies van de Ouderkerkse grensrechter,  de rode kaart voor.