NFC zonder veel moeite te sterk voor Nieuw West United

Waar de kampioen in de zondag vierde klasse F met Sporting Martinus al bekend lijkt te zijn, strijden RKDES en NFC nog om de tweede plaats. Laatstgenoemde, de ploeg van Ruud Visser ontdeed zich zonder al te veel moeite met 2-0 van Nieuw West United.

NFC had in de eerste helft al ruim afstand kunnen nemen van de Amsterdammers. De Amstelveners domineerden vanaf de eerste minuut, zonder dit ook op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Het vizier stond niet op scherp bij Sander Klaver en Robin Visser, die telkens Nieuw West-doelman Yassine Khmila op hun weg naar de openingstreffer vonden.

Robin Visser

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de thuisploeg een tegenslag te verwerken toen Dave Oliemans met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten en NFC de hele tweede helft met tien man verder moest spelen. Desondanks had NFC ook na de rust het heft in handen.

In de 58ste minuut werd de overmacht ook beloond met de openingstreffer. Een voorzet van Thom Hendrichs werd gecontroleerd door Robin Visser, die feilloos binnen schoot: 1-0. Pas in de negentigste minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Ralph Jurka verraste doelman Khmila met een schot in de korte hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0 in het voordeel van de Amstelveners.

_DSC8384

Omdat concurrent RKDES met dezelfde cijfers van Germaan/De Eland won, blijven beide ploegen de tweede plaats delen in de vierde klasse F. De ploeg van Ruud Visser heeft echter een beter doelsaldo en moet die tweede of derde plaats vasthouden om de nacompetitie in te kunnen. Ook een periodetitel is nog mogelijk, met twee punten achterstand op FC Aalsmeer. Daarin zijn echter nog meer kanshebbers.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Verslag: Ben Douglas
Foto’s: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!