Niall Raben redt voor HBOK punt tegen Castricum

Na een weekje bovenaan te hebben gestaan, heeft HBOK de koppositie in de zaterdag derde klasse A weer moeten overgeven aan Purmersteijn. De ploeg van Jan de Haze kwam tegen Castricum niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Invaller Niall Raben stelde het Zunderdorpse punt veilig.

Tot de zestigste minuut moest Niall Raben vanaf de bank toekijken hoe moeilijk HBOK het tegen de nummer drie van de ranglijst had. Duels werden niet gewonnen, de tweede bal was telkens voor Castricum. Een 0-1 achterstand was het logische gevolg; Elario Zweet opende vlak na rust de score namens de bezoekers.

Met Raben in de ploeg, als vervanger voor Achmed Ahahaoui, voerde HBOK voor het laatste halfuur de druk op. En met succes. Binnen vijf minuten na zijn invalbeurt was de aanvaller goud waard met zijn gelijkmaker. Uit een voorzet van Mostapha El Aamrani volleerde Raben raak. De 1-1 was alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen. Hoewel de thuisploeg hierna de betere kansen kreeg, bleef een overwinning uit. Zo scheerde een vrije trap van Raben rakelings langs de kruising en verzuimde Bruce Carstens zijn invalbeurt te bekronen met een treffer.

“Een terecht gelijkspel, want wij hadden niet meer verdiend”, vond Raben. Dat HBOK nu geen koploper meer is – Purmersteijn heeft één punt voorsprong – is volgens hem niet heel belangrijk. “Of je nu eerste staat of volgende week, het gaat erom dat je aan het eind van het seizoen bovenaan staat.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)