fbpx
Home / Algemeen / Nick Borgman na Hercules-vertrek teruggekeerd bij De Dijk

Nick Borgman na Hercules-vertrek teruggekeerd bij De Dijk

Een kleine twee maanden na zijn vertrek is Nick Borgman weer terug bij De Dijk. Na de degradatie van de Amsterdammers ging de 21-jarige doelman trainer Jochem Twisker achterna naar derdedivisionist Hercules, maar daar verloor hij de concurrentiestrijd. Borgman trok zijn conclusies en keerde vorige week terug op het oude nest.

Vrij snel nadat de sluitpost zijn spullen had ingeleverd in Utrecht, belde Borgman met keeperstrainer Rob Prevoo. “Ik heb het aan hem uitgelegd en kon gelijk meetrainen. Vorige week ben ik aangesloten bij de groep, zaterdag (tegen DVS’33, red.) zat ik op de bank.” Voor hem was de keuze voor De Dijk snel gemaakt. “Ik woon praktisch naast de club en denk dat ik hier aan spelen toe kan komen. Het is toch een seizoen in de Derde Divisie zaterdag. Ik zie het als een springplank.”

Het was de bedoeling dat Hercules een springplank voor hem zou worden. Borgman ging daar met veel verwachtingen naartoe, maar kreeg na de voorbereiding te horen dat de voorkeur van Twisker uitging naar Fons Mulder. “Daar was ik het niet mee eens. Ik ging er vanuit eerste keeper te worden. In de voorbereiding voelde dat ook zo. Het besluit van Jochem kwam als een verrassing, want ik vond dat ik beter was dan Mulder.”

Vanwege een zware knieblessure voor Lassane Nikiema, opgelopen in de eerste competitiewedstrijd, kon het getransformeerde De Dijk een extra doelman goed gebruiken. “Ik heb het er even over gehad met Damien (Menzo, red.): hij zegt ook dat het heel anders is dan vorig jaar. Maar ik was bijvoorbeeld bij de wedstrijd tegen SteDoCo, dat was een matigere ploeg dan De Dijk. Het valt allemaal wel mee. Het is alleen nog geen samenhangend geheel.”

Foto: Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend