Nick Borgman naar ADO ’20: “Persoonlijk een stuk rustiger geworden”

Nick Borgman zet zijn carrière na de zomer voort bij ADO ’20. De 23-jarige sluitpost, die een tegenvallend seizoen doormaakte bij SDZ, kijkt ernaar uit om zijn kans op sportpark De Vlotter te grijpen.

Keepersstrijd

De keeper was al een tijdje met de club in gesprek. “Ik had contact met Toan Tan, lid van de technische commissie”, licht de talentvolle doelman toe. “Op een gegeven moment besloten we een gesprek met elkaar aan te gaan en daar zijn we vervolgens uitgekomen. Volgend seizoen hebben we kortweg drie keepers die gaan uitmaken wie de eerste doelman wordt. Of ik eerste keeper word? Tweede divisie, derde divisie of hoofdklasse: overal gaat het op deze manier. Bij bijna geen enkele club op hoog niveau kunnen ze een garantie bieden dat je elke week gaat spelen.”

Dorpse club

Borgman gaat dan ook hard werken om zijn trainer te overtuigen van zijn kwaliteiten. “Het is algemeen bekend dat ADO ’20 een prachtige dorpse club is waar voetbal écht leeft. Dat is simpelweg iets wat ik zocht. Ik heb jaren bij De Dijk en even bij Hercules gezeten, maar verder heb ik niet bij een grote, dorpse club gevoetbald. Dus dat wilde ik weer eens ervaren. Ik heb de afgelopen periode specifiek naar clubs gekeken die écht bij mij passen. De afgelopen jaren hebben mijn keuzes een aantal maal verkeerd uitgepakt, dus momenteel was ik op zoek naar bepaalde elementen en heb daarop geselecteerd.”

Stabiele derde divisieclub

ADO ’20 wil zich op korte termijn handhaven in de derde divisie en wil in de toekomst een stabiele derde divisieclub worden. “Of dat mogelijk is? Ik ben ervan overtuigd dat we dit als club kunnen bereiken, omdat ADO ’20 veel talentvolle spelers heeft. Er is bovendien veel mogelijk rondom de accommodatie. Het is kortom een schitterende club die absoluut in de derde divisie thuishoort.” Borgman wil daar, mede met zijn ervaring, een belangrijke rol in spelen. “De afgelopen jaren heb ik onwijs geleerd van de keuzes die ik heb gemaakt en de aspecten die ik heb meegemaakt. Ik ben persoonlijk een stuk rustiger geworden, waardoor ik hopelijk een aantal mooie jaren tegemoet ga.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

SDZ haalt Yilmaz voor komend seizoen: “Mooie, nieuwe uitdaging”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ