Cani Yilmaz

SDZ haalt Yilmaz voor komend seizoen: “Mooie, nieuwe uitdaging”

SDZ heeft na trainer Thijs Sluijter nu ook een speler binnen. Middenvelder Cani Yilmaz vervolgt zijn carrière komend seizoen bij de Amsterdammers. “SDZ voelt als een mooie, nieuwe uitdaging. De club is ambitieus en wil graag door”, vertelt Yilmaz.

Speeltijd

De 21-jarige voetballer speelde in zijn jeugd voor onder meer HFC Haarlem, AFC, AZ en FC Utrecht. De afgelopen vier jaar voetbalde hij voor ADO ’20, dat in de Derde Divisie uitkomt. “Ik ben een tijd geblesseerd geweest, dus voor mij is het belangrijk dat ik veel ga spelen”, zo legt hij zijn keuze uit om naar SDZ te verhuizen. “In de Hoofdklasse heb ik met Thijs Sluijter (SDZ-trainer voor komend seizoen, red.) gewerkt. Het is gewoon belangrijk dat ik bij een trainer ga spelen bij wie ik mezelf prettig voel. Bovendien wil ik mezelf laten zien op een niveau waar ik kan doorgroeien tot de Derde of Tweede Divisie.”

Yilmaz heeft al jaren een uitstekende band met Sluijter, waardoor de trainer ook degene was die de middenvelder benaderde. “Van tevoren had ik al aangegeven dat ik ging stoppen bij ADO ’20, dus het kwam nu allemaal mooi op zijn plek. Thijs kenmerkt aanvallend voetbal en continu druk op de bal. Dat ligt me gewoon erg goed. Als je daar als ploeg energie in kan leggen en dat goed op elkaar afstemt, dan kan je een hoop doelpunten maken en het publiek vermaken.”

De club en speler hebben tijdens de gesprekken met elkaar overlegd wat ze van beide kanten verwachten. “Ik kan een stuk rust in het voetbal brengen en écht een verbindingsspeler zijn, maar ook op het juiste moment spelers voor de keeper wegzetten.” Ook heeft Yilmaz een hoop vertrouwen in het team. “Als ik het niveau hoor en kijk hoe de club nu in de Eerste Klasse presteert, dan verwacht ik dat daar een team staat dat zéker in de Eerste Klasse om de prijzen mee kan doen. Met het oog op komend seizoen kan dat ook in de Hoofdklasse het geval zijn.”

Ambitie

De ambities van de club spreken hem bovendien zeer aan. “SDZ is een club die eigenlijk zo snel mogelijk door wil stoten naar de Derde Divisie. Het is gewoon van belang dat we komend seizoen om de prijzen gaan spelen. Er zal dan ook geen genoegen worden genomen als middenmotor in de Eerste Klasse of Hoofdklasse. Ik ben eigenlijk mijn hele leven gewend om voor de prijzen te spelen, dus dat ligt me zeer goed.”

Al met al kan Yilmaz niet wachten tot het nieuwe seizoen begint, al concentreert hij zich nu volledig op ADO ’20. “Een tijdje heb ik lopen sukkelen met mijn blessure en dat is eindelijk opgelost. Dus ik kan niet wachten tot het gaat beginnen”, aldus Yilmaz.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Cani Yilmaz

Thijs Sluijter nieuwe trainer SDZ: “De club is ambitieus”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ