Nick Borgman volgt Raaijen en Twisker van De Dijk naar Hercules

Na trainer Jochem Twisker en spits Lars Raaijen vertrekt ook Nick Borgman van De Dijk naar derdedivisionist Hercules. De 21-jarige doelman ziet geen perspectief meer bij de huidige nummer voorlaatst van de Tweede Divisie, waar hij momenteel tweede keus is achter Roy Pistoor.

“Iedereen vertrekt bij de club. Het is april en ze hebben nog nul spelers voor volgend seizoen om een waardige selectie van te maken. Ik heb geen vertrouwen meer dat de club iets voor mij kan betekenen in mijn ontwikkeling”, zegt Borgman stellig. De afgelopen weken werd de sluitpost meerdere keren gepolst door Twisker of hij interesse had om mee te gaan naar Utrecht. “Ik heb prima met hem samengewerkt en hij gaf aan veel vertrouwen in mij te hebben. Ik denk dat Hercules een club is waar ik mij kan ontwikkelen tot een goede eerste doelman.”

Borgman was anderhalf jaar derde doelman, achter Jeroen Verhoeven en Stan Bijl, maar nadat beide keepers tijdens het seizoen vertrokken, werd hij opeens voor de leeuwen gegooid in de Tweede Divisie. “Opeens sta je daar en moet je je ding doen waar je twee jaar op wacht. Voor mijn gevoel ging dat wel redelijk”, vertelt hij vrij nuchter. Na de komst van Roy Pistoor (Almere City FC) in de winterstop deed Borgman weer een stapje terug. “Dat ik dan weer tweede keuze ben, moet ik accepteren. De trainer kiest in deze periode voor ervaring en dat valt te begrijpen.”

In Utrecht moet de jonge goalie opnieuw de concurrentiestrijd aangaan. Fons Mulder staat al jaren onder de lat van Hercules. “Ik denk dat ik van waarde kan zijn. In de wedstrijden die ik heb gespeeld, heb ik laten zien dat ik het kan. Ik heb het in mij en ga er ook echt voor. Het is voor mij tijd om te spelen, maar dat ligt ook aan mijzelf.”

De geboren Durgerdammer droeg in totaal vijf jaar het tenue van De Dijk, na eerder ook in de jeugd te hebben gespeeld. “Ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt. De promotie vanuit de Hoofdklasse, het kampioenschap in de Derde Divisie. Maar na alles van de afgelopen maanden is het tijd om verder te gaan en volgend seizoen een nieuwe uitdaging aan te gaan.” Die uitdaging gaat hij samen met Lars Raaijen aan. “Ik speel heel lang met hem samen, ook nog bij AFC. We hebben het er vaak over gehad en dat hij ook gaat, heeft zeker invloed gehad.”

Foto: Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)