Nick Kramer verlaat OFC (zaterdag) voor terugkeer naar ADO’20

Nick Kramer draagt volgend seizoen weer het blauwe tenue van ADO’20, waar hij ook in de jeugd speelde. De 31–jarige spits komt over van OFC. Na twee jaar in de Derde Divisie is Kramer momenteel in het zaterdagelftal van de Oostzaners te bewonderen.

Twee weken geleden kwam ADO’20 in hun zoektocht naar een ervaren spits terecht bij Kramer. Hij kent nog een aantal spelers die nu in het eerste elftal spelen en werkte in de jeugd (B1 en A1) samen met Winston Daniels, de huidige assistent-trainer. Vrij snel na het eerste gesprek sijpelden de geruchten al door, zo bleek toen Kramer een berichtje kreeg van Ted Amson (oud-ploeggenoot bij De Foresters). “Hij appte mij gelijk: het zal leuk zijn om weer samen te spelen. Ted twijfelde toen zelf ook over doorgaan vanwege zijn maatschappelijke carrière. Vanochtend kreeg ik weer een berichtje: we gaan samenspelen vriend. Dat soort dingen zijn leuk.”

Kramer was na twee jaar in de Derde Divisie eigenlijk gestopt. Omdat het afkicken – van elke dag voetballen naar opeens helemaal niet meer – hem zwaar viel, sloot hij zich in november aan bij de Zaterdag 1 van OFC. “Om hun uit de brand te helpen. Vooralsnog is dat niet gelukt, maar ik denk wel dat het goedkomt”, zegt Kramer over de hekkensluiter van de tweede klasse A. “Vanaf het eerste gesprek met ADO’20 begon het toch weer te kriebelen. Ik heb even getwijfeld of ik dit niveau nog ambieer, met drie keer in de week trainen en je hele zondag kwijt zijn. Maar het is lekker in de buurt, het zijn leuke jongens en ADO’20 is een gezellige club.”

Waar Kramer in zijn drie seizoenen bij OFC pendelde tussen de hart van het verdediging en de punt van de aanval, is zijn toekomstige situatie in Heemskerk duidelijk. Hij wordt gehaald als spits en die plannen spraken hem wel aan. “Ik ben niet echt een doelpuntenmaker, dat laat ik aan anderen over. Ik ben meer balvast, een kapstokkie. Een beetje Jan Vennegoor of Hesselink (oud-spits van PSV), alleen kan ik iets minder goed koppen. Wie weet is de druk bij ADO’20 minder groot en schiet ik er wel vijftien per seizoen in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC