Home / Algemeen / Nick Kuipers verlaat De Dijk voor ONS Sneek

Nick Kuipers verlaat De Dijk voor ONS Sneek

De Dijk raakt aanvoerder Nick Kuipers na dit seizoen kwijt aan het ONS Sneek. In Friesland heeft de 29-jarige verdediger een contract voor twee seizoenen getekend bij de derdedivisionist.

Kuipers was in gesprek met een aantal clubs. Na lang nadenken viel de keuze op ONS Sneek. “Uiteindelijk had ik bij Sneek de beste gevoelens. Verder wilde ik het liefst een club dat niet ver van mijn huis is en dat op zaterdag speelt. De reden daarvan is, omdat ik een kleintje heb en er een tweede op komst is. Ook heb ik het druk op mijn werk. Mijn gevoel bij de club was goed en ik heb er ontzettend veel zin in. Ik hoop daar mijn ervaring over te kunnen brengen en op die manier mijn steentje bij te dragen.”

De verdediger kwam anderhalf jaar geleden over van Rijnsburgse Boys, nadat Kuipers daarvoor jaren bij IJsselmeervogels speelde. Met De Dijk vierde hij vorig seizoen direct het kampioenschap in de Derde Divisie. “Voor mij persoonlijk was dat jaar een iets mindere periode, omdat ik vanwege een zware knieblessure heb ik het een en ander moeten missen. Dit jaar is er denk genoeg gezegd en geschreven over de club. Ik zou dan ook liegen als de soap bij de Dijk niet heeft meegespeeld in mijn keuze. Sneek is een rustigere club en dat is iets waar ik momenteel opzoek naar ben. Ik hoop dit seizoen goed af te sluiten met de Dijk door in de Tweede Divisie te blijven.”

Verslag Roy Baltus
Foto Sportfotobrabant