Nick Stots bezorgt FC Almere punt in De Meern

FC Almere heeft diep moeten gaan om een punt te pakken op bezoek bij het in vorm zijnde De Meern. De ploeg van Sandor Augustijn kwam door twee treffers van invaller Nick Stots terug van een 2-0 achterstand, maar zag koploper Geinoord hierdoor wel verder uitlopen.

In het eerste halfuur leek het er niet op dat het een moeilijke middag zou worden voor de bezoekers. FC Almere was veel beter en het was éénrichtingsverkeer richting het doel van De Meern, dat aan kop gaat in de derde periode. Grote kansen bleven uit. Daarna werd het meer vechtvoetbal, waar de thuisploeg het beste mee omging. Na een uur spelen kwam De Meern aan de leiding. Sjors Smeulders torende boven iedereen uit om een voorzet binnen te koppen.

Een kleine tien minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld door de subtopper. Almere-verdediger Mitchel Smit ging in de fout door een bal te willen terug te koppen naar doelman Gijs Roelofsen, maar Smit timede verkeerd. Tom Gentenaar pikte de bal op en liet Roelofsen kansloos voor de 2-0.

Met twintig minuten te gaan koos Augustijn voor een slotoffensief met het inbrengen van onder andere Nick Stots. De spits liet zich vrij snel gelden door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. Uit de kluts en met zijn rug naar het doel werkte hij de bal terecht langzaam in de hoek: 2-1.

In de tachtigste minuut was Stots opnieuw trefzeker. Uit een voorzet van verdediger Jerrel Korthuis eindigde zijn fraaie kopbal onhoudbaar in het doel. De 2-0 achterstand was weggepoetst en met een 2-2 tussenstand was FC Almere zelfs op jacht naar de 2-3. Lesley Vlieger had de winnende treffer op zijn schoen, alleen stond de paal deze in de weg.

De Almeerders moesten genoegen nemen met een punt in De Meern. Eentje waar FC Almere weinig aan heeft. Koploper Geinoord (dat Loosdrecht met 2-1 versloeg) heeft nu een voorsprong van vier punten op Victoria en FC Almere. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.