Home / Algemeen / Nick Tavenier maakt overstap van Hoofddorp naar Pancratius

Nick Tavenier maakt overstap van Hoofddorp naar Pancratius

Nick Tavenier houdt het na drie seizoenen Hoofddorp voor gezien. De middenvelder maakt de overstap naar competitiegenoot Pancratius. “Ik ben erg blij met deze overstap. Sportief gezien kwakkelt Hoofddorp de afgelopen twee seizoenen een beetje onderin en ik voelde ook aan mezelf dat ik toe was een een nieuwe uitdaging. Dan begin je een beetje om je heen te kijken en na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk voor Pancratius gekozen.”

Er waren meerdere clubs die streden om de handtekening van Tavenier, die dus uiteindelijk voor Pancratius koos. De middenvelder heeft zin in zijn nieuwe uitdaging en hoopt het komende seizoen van waarde te kunnen zijn voor de club uit Badhoevedorp. “Er waren inderdaad meer clubs die interesse hadden getoond, maar ik vond dat Pancratius het beste verhaal had. Het is de bedoeling dat ik hier volgend seizoen op de nummer tien positie ga spelen en van achter de spitsen de voorste linie moet bedienen.”

Nick Tavenier Ton Hofstra3

Tavenier speelde in totaal drie seizoen in Hoofddorp en hoewel hij aan zichzelf voelde dat hij een nieuwe uitdaging nodig had gaat hij de club ook zeker missen. “Natuurlijk ga ik Hoofddorp missen. Het is drie jaar lang mijn tweede thuis geweest en ga vooral de jongens met wie je lang hebt samengespeeld erg missen.”

De middenvelder hoopt bij Pancratius zo snel mogelijk een basisplaats af te kunnen dwingen en dan met de Badhoevedorpers mee te kunnen doen om de bovenste plekken. “Als ik bij Pancratius geen uitzicht had om een basisplek had ik wel een andere club gekozen. Ik heb al vaak tegen Pancratius gespeeld en ze hebben een sterke ploeg. De laatste periode gaat het wat minder met ze, maar in principe kunnen ze meedoen om de bovenste plaatsen. Wat me vooral aanspreekt is dat ze een sterke verdediging hebben en ik hoop dat ik met mijn ervaring ook wat aanvallende impulsen kan toevoegen, zodat we kunnen meedoen om het kampioenschap.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Ton Hofstra

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)