Nick Witschge bezorgt Hoofddorp op de valreep een punt

Zondag eersteklasser Hoofddorp heeft alsnog een punt overgehouden aan het duel met LSVV. De ploeg van Jethro Abram liet in de tweede helft over zich heen lopen, al redde Nick Witschge vlak voor tijd het gelijkspel: 2-2.

De wedstrijd begon rustig, want beide teams leken af te wachten en creëerden nauwelijks kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd, na een halfuur spelen, was direct raak. Revelinio Vermeer ging een goede combinatie aan met Sven Wierda en legde de bal vervolgens terug op de inlopende spits: 1-0. Niet veel later kreeg Wierda de bal opnieuw op een presenteerblaadje van Vermeer. Deze keer bracht doelman Dave Stet redding.

Na de rust kreeg de thuisploeg via Mohamed Chih een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Oog-in-oog met Stet was de middenvelder niet trefzeker. LSVV bleef zo in de wedstrijd en de bezoekers kwamen na bijna een uur spelen vanuit het niets op gelijke hoogte. Een hoekschop van Kai Botman verdween tot ieders verbazing achter keeper Danny de Bruijn. Nog geen tien minuten later was diezelfde Botman ook verantwoordelijk voor de 1-2. Zijn vrije trap vanaf een meter of 25 werd licht van richting veranderd en belandde zo in het doel.

Met nog een kwartier op de klok zette Hoofddorp alles op alles om een gelijkmaker te forceren. Zo werd centrale verdediger Nick Witschge naar voren gestuurd als extra spits. Dit zorgde er wel voor dat LSVV veel ruimte kreeg. De bezoekers waren ook steeds gevaarlijk, al greep de Hoofddorpse defensie telkens net op tijd in. In blessuretijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Een voorzet van rechtsback Tom Boot werd bij de eerste paal hard binnen gekopt door Witschge: 2-2.

Op die manier wist Hoofddorp op de valreep toch een punt in eigen huis te houden. Veel schiet de ploeg van Jethro Abram er niet mee op. Omdat concurrent Zeeburgia won, staat Hoofddorp slechts op doelsaldo boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.