Nick Witschge kopt Hoofddorp in blessuretijd langs United/DAVO

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp tegen United/DAVO de drie punten thuis weten te houden. In de blessuretijd kopte Nick Witschge de thuisploeg naar de overwinning. Hoofddorp stond lang 1-0 voor, maar vijf minuten voor tijd leek het de deksel op de neus te krijgen door een fraaie treffer van Levy van Nispen. De ploeg van Jimmy Simons kan nu voorzichtig omhoog kijken in de tweede klasse B.

Hoofddorp begon sterk aan de wedstrijd. Al na twee minuten kon Jeffrey Mols de openingstreffer maken. Zijn kopbal uit een corner werd echter van de doellijn gehaald. Na een kwartier kregen de bezoekers hun eerste grote kans. Een goede voorzet van Levy van Nispen kwam bij Fouad Benfeqira. Uit een kansrijke positie schoot Benfeqira de bal naast.

Hoofddorp wist in de eerste helft United/DAVO goed onder druk te houden en kreeg ook de meeste kansen. Tien minuten voor rust kwam de verdiende voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Door een fout van Jay Kroon kon Revelinio Vermeer zo doorlopen richting keeper Vincent Hofman. Vermeer liet de meegelopen Jasmin Ramic van dichtbij scoren.

Na de rust waren de grote kansen schaars geworden. De wedstrijd werd wat harder en beide ploegen probeerde er alles aan te doen om een doelpunt te maken. Na een aantal afstandsschoten van beide ploegen was het Levy van Nispen die vijf minuten voor tijd op een prachtige manier de 1-1 binnen schiet. Tegen de achterlijn aan en verdedigd door Yannick Steffens draaide Van Nispen knap weg en schoot de bal snoeihard in de korte hoek. Hoofddorp-keeper Jan Ziere: “Het leek er op alsof hij die bal voor ging geven. Iets anders kon hij dacht ik niet doen.”

De wedstrijd leek zonder  winnaar te eindigen. Invaller Mitch Meulenbroek had vlak voor tijd de 2-1 op zijn schoen, maar in een een-op-een wist hij keeper Hofman niet te passeren. Toch pakte de ploeg van Jimmy Simons nog de volle buit. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte Nick Witschge raak uit een goed genomen corner van Raymon Breedijk.

Door deze overwinning neemt Hoofddorp afstand van de onderste plaatsen en klimt het naar de zevende plaats op de ranglijst. Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Minke Wiggerink