Home / Algemeen / Nicky ‘Rooney’ Roele (OSV): “Ik scoor vrij gemakkelijk”

Nicky ‘Rooney’ Roele (OSV): “Ik scoor vrij gemakkelijk”

Nicky Roele is bezig aan een uitstekend seizoen bij OSV. De 29-jarige aanvaller is verantwoordelijk voor acht van de negentien doelpunten van de zaterdag tweedeklasser, waarvan drie afgelopen weekend. Dat hij zo goed zou beginnen, komt niet uit de lucht vallen.

“Voorgaande seizoenen heb ik rond de twintig doelpunten gemaakt en ik had de hoop dat ik dat dit jaar ook zou behalen”, legt Roele uit. “Met acht doelpunten ben ik al aardig op weg. Doelpunten maken is leuk voor mijzelf, maar het doel blijft om dit seizoen te handhaven met OSV.”

Hij blijft nuchter onder anders. De vleugelaanvaller heeft immers het nodige meegemaakt: een jaar geleden werd er een tumor bij hem ontdekt. “Ik ben mezelf. Wanneer je scoort, voelt dat wel lekker. Ik scoor ook vrij makkelijk, zoals afgelopen weekend.” Vooral zijn derde en laatste tegen Jong Holland was van grote schoonheid, vergelijkbaar met die van Wayne Rooney tegen West Ham United. ‘Een mooie”, glimlacht hij, “van een meter of 35 over de keeper.”

Na het opheffen van het zondagelftal van OSV koos Roele voor een overstap naar de zaterdagtak. “Het voetballen op zaterdag bevalt mij prima, en vind ik ook prettiger, alleen leeft het voetbal op zondag meer bij de supporters langs de lijn. Nu heb ik op zondag een rustdag en kan ik zaterdag nog in de kantine blijven hangen. Op zondag kan je minder lang blijven, omdat je de volgende dag weer vroeg naar je werk moet.”

De club uit Oostzanerwerf heeft uit de eerste tien wedstrijden slechts elf punten verzameld. Roele had niet verwacht dat zij op de elfde plaats zouden staan. “We hebben een goed voetballende ploeg. De laatste weken zie ik een stijgende lijn. Als wij de komende twee wedstrijden winnen, zijn we voorlopig even uit de degradatiezone.” Dat begint tegen concurrent Amstelveen Heemraad. “Amstelveen is de te kloppen ploeg. Wij moeten ze zeker niet onderschatten.’’

Verslag Roy Baltus
Foto Peter Seijmour

Send this to a friend