Nicky Roele wil na verwijderde tumor weer belangrijk zijn voor OSV

Nicky Roele is na een spannende periode weer terug op het voetbalveld bij OSV. In de zomer werd er een tumor bij hem geconstateerd waardoor hij een spoedoperatie moest ondergaan. Na een geslaagde operatie en een goede uitslag maakte Roele afgelopen zondag zijn rentree in de uitwedstrijd tegen Meervogels (5-1 nederlaag).

Roele is na een geslaagde operatie weer helemaal genezen. “In de zomerstop bleek dat ik teelbalkanker had. Gelukkig was het in de eerste fase en dus is er geen verdere behandeling nodig. Tijdens de operatie is alles verwijderd. De komende vijf jaar moet ik alleen voor controle naar het ziekenhuis. Het was wel een spannende en heftige periode. Vooral na de operatie zat ik even twee weken in spanning tot de uitslag bekend werd. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.”

Afgelopen zondag probeerde de aanvaller in de uitwedstrijd bij Meervogels het tij bij een 2-1 achterstand nog te keren, maar de ploeg van Dennis Koorn verloor uiteindelijk met ruime cijfers. “Ik had vorige week één keer getraind op donderdag en het was lekker om weer in te vallen. Ik hoopte nog het verschil te kunnen maken, alleen dat lukte helaas niet. Zondag tegen de Rijp moet het dan maar gebeuren. Ik wil met mijn spel en goals weer belangrijk zijn voor het elftal.”

nicky-roele-osv-foto-peter-seijmour-1

OSV staat na drie speelrondes onderaan en Roele heeft daar wel een verklaring voor. “Er zijn drie of vier basisspelers vertrokken en ook weer een aantal nieuwe spelers gekomen. We zijn dus nog niet echt goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast zitten we nu in de derde klasse B in plaats van de derde klasse C. Dit is voor ons een lastigere competitie. De clubs in deze competitie moeten het hebben van fysiek voetbal en zijn conditioneel sterker. Wij moeten het toch meer hebben van het voetbal, net als de andere Amsterdamse ploegen in de derde klasse C.”

Roele zorgde er twee seizoenen geleden voor dat OSV in de derde klasse bleef, door twee keer te scoren in de verlenging van de beslissingswedstrijd tegen DSS. Hij hoopt niet dat het nog een keer zo ver komt. “Ik hoop dat we nog een goede periode spelen en een beetje mee kunnen draaien. Als ik realistisch ben, denk ik echter dat we blij moeten zijn als we ons rechtstreeks handhaven.”

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV