Home / Algemeen / Niels Eijkenaar heeft met Purmersteijn wat goed te maken tegen DEM
Foto José Mol: Niels Eijkenaar hielp Purmersteijn met twee treffers aan de zege tegen Legmeervogels.

Niels Eijkenaar heeft met Purmersteijn wat goed te maken tegen DEM

Voor Purmersteijn is de wedstrijd van zondag tegen DEM een bijzondere. In negatief opzicht, want de Purmerenders verspeelden daar vorig seizoen het kampioenschap in de zondag eerste klasse A. Met Niels Eijkenaar als man-in-vorm is de titelfavoriet uit op wraak, met het kampioenschap als uiteindelijk doel. “Die nederlaag zit nog heel diep.”

Eijkenaar kan zich de 2-1 nederlaag in Beverwijk nog heel goed herinneren. “Het hakt er nu nog behoorlijk in. We liepen precies in het mes waar DEM ons wilde hebben. We gaven teveel ruimte weg en moeten ervoor zorgen dat we deze keer een stuk scherper zijn. Het hele seizoen stonden we bovenaan; op cruciale momenten gaven we het lullig uit handen. We hadden natuurlijk heel graag in de Hoofdklasse willen spelen, maar we hebben het niet alleen tegen DEM laten liggen.”

Het uit handen geven van het kampioenschap en uiteindelijk promotie mislopen in de nacompetitie is nog altijd een gesprek in de kleedkamer van Purmersteijn. “Aan de ene kant maakt het ons nog gemotiveerder om er dit jaar wel met de hoofdprijs vandoor te gaan. Wij als spelers hebben duidelijk uitgesproken dat we kampioen moeten worden. De trainer (Martin van Ophuizen, red.) is iets terughoudender en wacht tot de winterstop.”

Niels Eijkenaar Purmersteijn

Aan het enthousiasme van Eijkenaar kan het in ieder geval niet liggen. De spits heeft zijn goede vorm van de nacompetitie vorig seizoen door kunnen zetten. In de eerste twee competitiewedstrijden stond hij als diepe spits aan de aftrap en vond hij drie keer het net. “Het gaat lekker. Ik hoop dit zo lang mogelijk vast te houden. Vorig seizoen heb ik niet heel veel in de basis gespeeld, vanwege een paar kleine blessures en een longontsteking. De laatste zes wedstrijden van het seizoen heb ik wel gespeeld en nu sta ik in de basis.”

Twee jaar geleden was de inmiddels 27-jarige aanvaller van Zwaluwen ’30 als linksbuiten naar Purmerend gehaald. “Het eerste seizoen heb ik daar ook heel veel gespeeld, maar in een gesprek met de trainer gaf hij aan toch meer een spits in mij te zien. Daar draai ik nu goed. Als spits moet ik er voor mijzelf minstens eentje per wedstrijd maken. Alles extra is mooi meegenomen.”

Dat hoopt hij tegen DEM door te kunnen zetten, een wedstrijd met een speciaal randje. In vier maanden tijd is er echter het één en ander veranderd. “Wij hebben veel stappen gemaakt, zijn een stuk volwassener geworden. Natuurlijk zal het opnieuw tegen DEM een lastige wedstrijd worden. De trainer (Rowdy Bakker, red.) is oud-Purmersteijn en volgens mij hebben zij een paar doelstellingen, waaronder zoveel mogelijk punten van ons afpakken. Ik verwacht echter wel dat we winnen. Wij hebben wat goed te maken tegen DEM.”

Foto’s José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)