Niels Irik en Ramon Westland (FC Weesp) willen het bij SDO in de Hoofdklasse proberen

Niels Irik en Ramon Westland hebben met het kampioenschap in de zondag derde klasse C afscheid genomen van FC Weesp. Het tweetal maakt komende zomer de overstap naar zondag Hoofdklasser SDO.

Via Kick van Aelst, die vorig seizoen vanuit Weesp richting Bussum vertrok, kwamen de twee in contact met trainer Ivar van Dinteren. Irik en Westland trainden één keer mee bij SDO en maakten meteen indruk op Van Dinteren. “Na de training hadden we een gesprek en hij wilde ons er graag bij hebben”, zegt Irik. “Bovendien is de keeper (Dion Thomas, red.) een goede vriend van ons, dus ik denk dat ze ook wat informatie bij hem en Kick hebben ingewonnen. Het is een mooie stap vooruit.”

De 26-jarige centrale verdediger was bezig aan zijn vierde seizoen in Weesp. “Vorig jaar was ik al van plan om te vertrekken, maar ik wilde geen afscheid nemen met een degradatie. Er was ook niets concreet geworden. Nu was het vrij snel rond. SDO heeft een beetje dezelfde speelstijl, vanuit de counter, en dat ligt ons wel. Het zal lastig worden om mijzelf in de basis te knokken, en aan het niveau zal ik ook wel een paar maanden moeten wennen, maar daar sta ik voor open. Ik ga voor mijn kans.”

Foto Koos van der Leest | Ondanks een knieblessure gaat Ramon Westland toch naar SDO.

De komst van Ramon Westland leek nog even op losse schroeven te staan, omdat de middenvelder tijdens een vriendschappelijk toernooitje zijn knie verdraaide. Zijn kniebanden blijken behoorlijk verrekt te zijn, waardoor hij drie maanden moet revalideren. “Maar dat staat de overgang niet in de weg”, zegt de 26-jarige middenvelder. Westland debuteerde op veertienjarige leeftijd al in het eerste elftal van The Victory, één van de voorlopers van FC Weesp. “Voetbal is nooit echt belangrijk geweest, nu wil ik eens kijken of ik eruit kan halen wat er misschien vroeger in heeftgezeten. Ik ga er gewoon voor.”

Naast Irik en Westland raakt FC Weesp nog meer ervaring kwijt. Wouter Spanjerberg en Aize Burggraaf hebben besloten te stoppen, Rick van der Burg maakt wegens privé-omstandigheden de overstap naar het zaterdagelftal.

Foto boven: HAV (Niels Irik)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)