Nierstenen houden Barry Tjeertes (ZSGOWMS) voorlopig thuis

Voor Barry Tjeertes is het nieuwe jaar vervelend begonnen. Afgelopen vrijdag moest de aanvoerder van ZSGOWMS naar het ziekenhuis vanwege nierstenen. Hij is inmiddels weer thuis en de komende weken wordt duidelijk of hij geopereerd moet worden.

“Ik kreeg enorme pijn achterin in mijn zij en aan de voorkant. Ik rolde echt over de grond en schreeuwde het uit van de pijn. Gelukkig was mijn moeder op dat moment in de buurt en kon ik snel naar het ziekenhuis.” Nu is Tjeertes weer thuis en is het afwachten of de nierstenen naar buiten komen de komende weken. Of hij de eerste competitiewedstrijd tegen Quick 1890 haalt is nog niet duidelijk. “Over anderhalve week moet ik terugkomen in het ziekenhuis en dan wordt er besloten of ik alsnog geopereerd moet worden. Voorlopig kan ik in ieder geval niet trainen. Maar ja, op dit moment moet ik daar ook niet aan denken, met deze pijn. Ik slik nu heel veel medicijnen.”

Voorafgaand aan dit seizoen werd ZSGOWMS veel genoemd als titelkandidaat in de zondag tweede klasse B. Het wilde echter maar niet lukken in de eerste seizoenshelft bij de ploeg van Murat Böke. Halverwege het seizoen staan de Amsterdammers op de twaalfde plaats met twaalf punten. Aan het einde van het seizoen zou die plek deelname aan de nacompetitie betekenen. “We hebben een lastige eerste seizoenshelft gehad. We moesten wennen aan elkaar. Het voetbal was in het begin nog wel redelijk, maar het zat ook een beetje tegen. Na wat slechte resultaten merkte je ook dat het vertrouwen verdween.”

Foto Mario Wormhoudt | Barry Tjeertes in de bekerwedstrijd tegen RODA ’23

Tjeertes begon het seizoen als centrale verdediger, maar hij speelde de laatste paar wedstrijden als aanvaller. Dit gebeurde nadat de aanvoerder twee wedstrijden op de bank zat. “De week voor de wedstrijd tegen DCG had ik niet getraind. Die wedstrijd wonnen we, dus was het niet meer dan logisch dat er geen wijzigingen waren. Na de wedstrijd tegen VVIJ heb ik aan de trainer voorgesteld om voorin te spelen. Dat gaat nu goed. Ik voel me prettig in deze rol.”

Dan was er voor de wedstrijd tegen Abcoude nog een opvallende wijziging in de technische staf van ZSGOWMS. Willem Jansen vertrok als assistent van Böke en Sebastiaan Fritz, zoon van voorzitter Henk Fritz, werd de nieuwe assistent. “Er was geen klik tussen Willem en Murat. De groep baalde daar wel van. Sebastiaan hamert heel erg op discipline. Hij zit er kort op. Dat hebben we nu wel nodig. Je zag ook in de wedstrijd tegen Abcoude dat er iets meer strijd was.”

Tjeertes kijkt positief vooruit op de tweede seizoenshelft. “Als je niet de absolute wil hebt om te winnen, wordt het lastig. We moeten vanuit een gesloten organisatie voetballen. We hebben in wedstrijden vaak druk vooruit gegeven, waardoor er veel ruimte achterin kwam. De nul moet heilig zijn. We spelen nu eenmaal degradatievoetbal. Dan wordt er wat anders gevraagd. Maar ik ben positief. Er wordt scherper getraind.”

ZSGOWMS hervat de competitie op 29 januari met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Quick 1890. Kijk hier voor de rest van het programma en de stand in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)