Home / Algemeen / Nieuw AFC zet HBOK op haar plaats
Foto Rob Beense: Tijn Hammer (r) houdt Frank Bakker van een doelpunt af

Nieuw AFC zet HBOK op haar plaats

AFC heeft HBOK in de zaterdag tweede klasse A een harde tik uitgedeeld. De grootste concurrent van WV-HEDW ging met 3-0 onderuit en kan haar titelaspiraties in de ijskast zetten. AFC hoopt met een vernieuwd elftal als nog de nacompetitie te halen. Tim Wulffraat scoorde alle treffers voor AFC.

Is het competitievervalsing of niet? AFC versterkte zich in de winterstop dusdanig dat het daar iets van weg heeft. In 2012 bungelde het aan de onderkant van de ranglijst. Nu, in 2013, is het nog ongeslagen en het voert het de derde periode aan en maakt het zelfs nog kans op het winnen van de tweede periode. HBOK trainer Don Guezen: “ Ik vind het een vorm van competitie vervalsing. Het is vreemd dat het kan maar als ik die kans had gehad dan had ik het ook gedaan.” Wessel Colijn, trainer van AFC: “ Ik vind het geen vervalsing. Ik ben er heel blij mee. Voor de winterstop had ik soms maar tien spelers en moest ik doen met jongens uit het vijfde en zesde.”

Foto Tom Poederbach: Nabil El Hiijani kwam in de winterstop van Saint Etienne naar AFC
Foto Tom Poederbach: Nabil El Hiyani kwam in de winterstop van Saint Etienne naar AFC

Wie er ook gelijk heeft, feit is dat AFC zich kan verheugen met drie jongens uit de zondagselectie en een prof speler van Saint Etienne. En dat heeft gevolgen. Guezen: “ De eerste wedstrijd wonnen we met 3-0. Ik heb bewust de opstelling van toen meegenomen. Er staan nog maar vier spelers van toen in en er zitten er drie op de bank. Het is wel een verschil.”

En dat verschil was duidelijk zichtbaar. Met een ruim bezette bank begon AFC aan het duel. De eerste kans was nog wel voor HBOK, Tijn Hammer schoot van dichtbij net langs de verkeerde kant van de paal, maar AFC had het betere van het spel. Tot kansen kwam het niet. Een schot van de ‘nieuwe’ aanwinsten Tim Wulffraat en Nabil El Hiyani gingen naast het doel van Willems. Vlak voor rust had El Hiyani de score kunnen openen. Na een schot van Wulffraat bokste doelman Willems de bal voor de voeten van de voormalig prof uit Frankrijk. Hij schoot voor een leeg doel in het zijnet.

Foto Rob Beense: Tim Wulffraat zet AFC op 1-0 na een fout van Edward Peters
Foto Rob Beense: Tim Wulffraat zet AFC op 1-0 na een fout van Edward Peters

De wedstrijd kreeg in de tweede helft al snel wat het nodig had: een doelpunt. Linksback Edward Peters wilde terugspelen op Willems maar zag Wulffraat over het hoofd. Met zijn dertiende goal in zeven wedstrijden zette hij AFC op voorsprong. HBOK ging met twee verse spitsen op jacht naar de gelijkmaker. Invaller Gino Scheffer was dichtbij en Wouter Kloes zag een bal van dichtbij op zijn scheenbeen belanden. In plaats van een goal voor HBOK volgde er een snelle counter. In een drie tegen een situatie besliste AFC een kwartier voor tijd de wedstrijd. Na een inzet van El Hiyani op de paal bleek Wulffraat een echte spits door de 2-0 te maken. Een paar minuten voor tijd was Wulffraat weer trefzeker (3-0) en bracht daarmee zijn totaal op vijftien (in zeven wedstrijden).

Foto Rob Beense: Wulffraat maakt uit een counter ook de 2-0
Foto Rob Beense: Wulffraat maakt uit een counter ook de 2-0
Foto Tom Poederbach: En vlak voor tijd maakt Wulffraat zijn vijftiende in zeven wedstrijden
Foto Tom Poederbach: En vlak voor tijd maakt Wulffraat zijn vijftiende in zeven wedstrijden

Don Guezen: “ Het was het allemaal net niet vandaag. De titel zet ik maar even uit mijn hoofd. Laten we ons eerst maar eens richten op het winnen van de tweede periode en dan zien we wel weer verder.” Zijn AFC collega Wessel Colijn richt zich daar ook op. Colijn: “ We staan vier verliespunten achter maar zij moeten nog wel vier wedstrijden spelen en wij maar twee. Volgende week moeten ze tegen de koploper (WV-HEDW, red.) en dan weten we meer. Anders moeten we voor de derde periode gaan. Ik bekijk het van week tot week maar ik wil best promoveren. Al weet ik nooit of ik volgend seizoen weer zo’n team als nu heb. Voor volgend seizoen zegt dit niets. Laat ik eerst maar eens hier van gaan genieten.”