Home / Derde Divisie zaterdag / Nieuw avontuur Freriks: “De club heeft een duidelijk plan met mij”

Nieuw avontuur Freriks: “De club heeft een duidelijk plan met mij”

OFC-spits Tim Freriks maakt volgend seizoen een nieuwe stap in zijn carrière. De spits maakt de overstap van OFC naar VV Katwijk.

Contact

De clubwisseling betekent dat Freriks, die zowel in de FC Groningen-jeugd als voor Jong FC Utrecht speelde, de overstap maakt van de Derde naar Tweede Divisie. “Katwijk en ik hadden eerder met elkaar contact”, legt Freriks uit. “De afgelopen tijd kreeg ik meerdere aanbiedingen, dus moest ik mijn keuze maken. Katwijk was er echter als eerste bij, wat ik belangrijk vond. De club heeft bovendien een duidelijk plan met mij, waardoor ik voor Katwijk heb gekozen.”

Katwijk is momenteel op de derde plaats terug te vinden en staat drie punten achter op koploper HHC Hardenberg. Freriks kijkt er naar uit om voor de club uit te komen en zich daarmee weer op een hoger niveau te bewijzen. “Natuurlijk is Katwijk een mooie vereniging met een schitterend complex. Daarnaast had ik simpelweg goede gesprekken met de mensen van de club, die voor mij doorslaggevend waren.”

Clausule

Freriks maakte afgelopen jaar de overstap van de Keuken Kampioen Competitie, waarin Jong FC Utrecht uitkwam, naar de Derde Divisie om daar volledig fit te worden. Nog altijd heeft de jonge spits de hoop om ooit weer de stap te nemen naar het Betaald Voetbal. Tijdens de gesprekken sprak Freriks met Katwijk dan ook af dat hij bij een mogelijkheid de kans krijgt om zijn droom te verwezenlijken. “Of ik eventueel weg mag als een profclub zich meldt? Die mogelijkheid heb ik.”

Ambitie

Voor nu rest Freriks nog een half seizoen bij zijn club OFC, waarna hij zich aankomend seizoen op VV Katwijk kan richten. “De ambitie van de club is voor Katwijk denk ik altijd om voor het kampioenschap te strijden. Dat is ook mijn ambitie.” Het talent heeft voor zichzelf uitgemaakt om ook aankomend jaar weer te presteren. “Ik wil daar weer lekker spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn”, aldus Freriks.

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC
Send this to a friend