LARS VAN OERLE
Van Oerle redt

Nieuw avontuur voor RODA’23 doelman Lars van Oerle

Goalplayer Lars van Oerle (21) verruilt aan het einde van het seizoen ‘zijn’ RODA’23 voor een avontuur in de zaterdag tweede klasse bij HBOK in Zunderdorp.

Aalsmeerder Van Oerle keept sinds vorig seizoen weer in de selectie bij RODA’23, de vereniging waar hij ook in de jeugd voor uitkwam. Na een slepende knie-blessure loste hij Jordi Bungener af. De talentvolle doelman, die verder in de jeugd uitkwam voor Amstelveen Heemraad, AFC en Zeeburgia, gaat Joey Potveer opvolgen bij HBOK. Potveer vertrekt in de zomer naar Olympia Haarlem.

Van Oerle: ,,Ik heb veel zin in een nieuwe uitdaging. Na twee jaar RODA was ik toe aan een andere omgeving, hoewel ik RODA een mooie club vindt met een leuke spelersgroep en trainer. Ik keek al even om mij heen, toen HBOK mij benaderde. De randvoorwaarden zoals deze werden geschetst door HBOK, onder andere de invulling van keeperstraining, waren goed. De gesprekken met de club en staf verliepen voorspoedig. We zijn allemaal positief gestemd. Uiteraard moet ik straks bij HBOK ook weer voor mijn plekje gaan vechten.”

Van Oerle redt spectaculair

HBOK, koploper, strijd momenteel voor het kampioenschap in zaterdag 2a. RODA’23 zit in de wachtkamer voor nacompetitie in zondag 2b. RODA zal zelf goede resultaten moeten blijven halen en is afhankelijk wat er gebeurt op de andere velden.

Van Oerle werd vorig seizoen genomineerd voor Talent van het jaar.

Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)