Nieuw West geeft tik aan VVA/Spartaan

Nieuw West heeft vandaag een gevoelige tik uitgedeeld aan VVA/Spartaan. Bij de Jan van Galenstraat werd het 1-2 voor de ploeg van Ray Semmoh en dit terwijl het heel lang in de wedstrijd 1-0 voor VVA/Spartaan stond. De jongens van Frenk Saarloos konden mede door hun onervarenheid de voorsprong niet vasthouden en gingen in de slotminuten ten onder.

VVA/Spartaan begon gehavend aan de wedstrijd. De ploeg miste een aantal basisspelers en had een zeer lichte bank vandaag. In de wedstrijd nam Nieuw West meteen het voortouw en de ploeg was fysiek en tactisch iets sterker. Met name Zohair Chiddi was zeer actief in de beginfase. Dit driftige baasje kwam twee keer goed door over links. De eerste keer schoot hij voorlangs en de tweede keer keer trof hij het zijnet. Nieuw West liet een paar goed lopende combinaties zien, terwijl het bij VVA/Spartaan ontbrak aan wat vernuft en inzicht. De ruimtes waren er wel, maar bij VVA/Spartaan zijn er weinig spelers die een slimme steekbal kunnen geven of het overzicht kunnen behouden. Spits Gio Cairo heeft wel het talent van een gevaarlijke spits, maar werd weinig op zijn snelheid aangespeeld. Jammer, want het is een genot om naar hem te kijken. Nieuw West was dus de iets bovenliggende partij, maar toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap van VVA/Spartaan werd tegen de hand geschoten van een Nieuw West speler, die in de muur stond. De scheidsrechter zag het en oordeelde dat het een penalty was. Mustapha el Adib wist wel raad met dit buitenkansje en zo kwam VVA/Spartaan een beetje tegen de verhouding in op 1-0. Daarna was er zelfs kans op meer. Cairo brak door en leverde een goede voorzet af. Lakbila kon echter niet raak koppen.Bij rust dus nog steeds 1-0.

Na rust was de wedstrijd meer in balans en het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar veel werd gestreden om de bal, maar daarna bijna nooit een goede dieptebal werd gespeeld. VVA/Spartaan wilde maar wat graag de voorsprong behouden en durfde zelfs aan meer te denken. Frank Saarloos begon te wisselen en dat maakte VVA/Spartaan er niet sterker op. Bij Nieuw West ging Abderrachman Ahannach zich steeds meer met het spel bemoeien en dat werd zichtbaar. Deze voormalig zaalvoetbal international van Marokko en voormalig hoofdklasse speler was een van de weinigen die wel de rust bewaarde en de ballen zuiver inspeelde. Dit zorgde voor een opleving bij zijn ploeggenoten en vooral Chiddi liet van zich spreken. Eerst had hij een actie over links waar hij een paar man voorbij liep. Hij legde breed en bij de tweede paal kon Anass Benhammouch binnen werken 1-1. Nieuw West rook bloed en ging op zoek naar de volle winst. VVA/spartaan leek op de laatste benen te lopen en kwam er nog moeizaam uit. In de laatste minuut van de wedstrijd zette Chiddi weer aan over links, passeerde zijn tegenstander en rondde dit keer zelf af 1-2. Vol ongeloof probeerde de spelers van VVA/Spartaan nog aan een slotoffensief te werken , maar de kracht ontbrak en zo deelde Nieuw West vandaag een gevoelige tik uit. VVA/Spartaan ziet de nacompetitie naderen en moet nog oppassen dat het niet rechtstreeks degradeert.

Beste man van het veld Abderrahamn Ahannach, broer van Chabab trainer Alami Ahannach, vond het een terechte overwinning.
Ahannach:’Door blessures en schorsingen hadden we een iets andere opstelling vandaag. Dat was in de eerste helft te merken, we speelden niet goed. In de tweede helft hebben we het beter gedaan en zijn we vol de strijd aan gegaan. Dan kunnen we best aardig voetballen.’

De 40-jarige voormalig topspeler is na een lange carrière bij Nieuw West gestrand. Opmerkelijk.
Ahannach:’Nieuw West is bij voor de deur en hier wil ik afbouwen. Ik ben ook assistent van mijn broer bij Chabab en ook Chiddi neem ik daarin mee. Ik heb trainersambities en hoop daar snel mee door te kunnen. Wel jammer trouwens dat mijn broer en ik nooit bij elkaar kunnen kijken, omdat we allebei op zondag actief zijn.’

Voor VVA/Spartaan is het wel zuur dat de ploeg in de tweede helft de punten kwijtraakte, het wordt een hele klus op deze week de boel weer op de rit te krijgen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)