Nieuw West sluit eerste deel af met tweede zege op Arsenal

In het laatste weekend voor de winterstop sloot Arsenal hun sterke eerste seizoenshelft af bij Nieuw West. De ploeg uit West  die nog maar één wedstrijd had gewonnen tot nu toe. Daar kwam er vandaag echter nog een bij, Fouzy Amenzou scoorde de enige goal van de wedstrijd en zorgde voor een lichtpuntje aan het einde van een zwakke periode van Nieuw West.

Nieuw West nam vanaf het begin het initiatief. Arsenal hield met het nodige geluk nog lang de nul. Ilias Zerroug volleerde een paar keer prachtig op doel maar keeper Nick Ruijmgaart bood redding. “Hij was de enige speler van ons die zijn niveau haalde.” zou trainer Iwan Zandwijken later opmerken. Ruijmgaart kreeg ook een paar keer hulp van de paal toen L’Houssaine Ait Kassi binnenkant paal schoot maar niet scoorde .Ook een halve voorzet kon nog maar net weggewerkt worden toen die op de binnenkant van de paal viel.

2

Na een klein half uurtje is dan toch de ban gebroken. Fouzy Amenzou loopt makkelijk weg bij zijn verdedigers als hij diepgaat op een lange bal. In plaats van de bal koeltjes in het net te tikken neemt Amenzou de bal op de slof en passeert hij Ruimgaart. De verdiende 1-0 valt dan toch. Arsenal komt in die eerste helft niet verder dan een paar halve kansjes maar onder andere Rocky Ornink weet het net niet te vinden waardoor de ruststand 1-0 blijft.

In de tweede helft probeert Arsenal dan het tij te keren, zoals zij dat kunnen. Nieuw West zakt een beetje in maar het leidt niet tot een overvloed van kansen voor Arsenal. De 1-1 lijkt eraan te komen, zeker als nieuwe krachten worden ingebracht. Raymond Alexandre komt erin, toch een van de spelers die het verschil kan maken maar het mag niet baten. Sterker nog, Illias Zerroug had in het laatste kwartier de 2, 3 en de 4-0 op zijn slof maar het afwerken lukte hem maar niet.

3

De wedstrijd eindigde dus in 1-0, een teleurstelling voor Arsenal volgens trainer Iwan Zandwijken. “Als je deze wedstrijd wint sta je tweede in deze periode, vierde in het algemeen klassement en mag je heel tevreden zijn met deze seizoenshelft. Nu verlies je en ben ik iets minder blij. Niet een van de 13 veldspelers die hebben gespeeld vandaag haalden hun normale niveau. Maar ik denk ook dat het aan de ondergrond ligt. Wij zijn gewoon niet meer gewend om op natuurgras te spelen. Maar complimenten voor de jongens van Nieuw West die vandaag alles hebben gegeven.”

Verslag Daan de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)