Nieuw West sprokkelt punt van DCG

In de zondag derde klasse C speelde Nieuw West tegen koploper DCG. DCG was de betere ploeg, maar wist het defensief sterk spelende Nieuw West niet te verslaan. Er viel geen één goal, dus bleef het bij een 0-0 eindstand. Achtervolger DSOV komt nu op drie  punten van de koploper.

Meteen in de eerste paar minuten nam DCG de leiding op het veld. En al na 5 minuten tijd lukte het Van Lemmeren om het zijnet te raken. Echter Nieuw West speelde defensief erg sterk en het lukte  DCG in de eerste helft maar weinig om echt door te breken. In de tweede helft lukte dit DCG een stuk beter. In de 54e kregen zij een grote kans uit een corner. De bal werd voorgelegd op Bouwmeester die met een hoge bal het doel probeerde te bereiken. Keeper Biari moest uitkomen en bokste de bal weg. Van Lemmeren nam de rebound voor zijn rekening en schoot de bal richting de tweede paal. Een verdediger van Nieuw West wist de bal van de doellijn te koppen, waarna Koene het met een omhaal nogmaals probeerde. Drie kansen, maar geen resultaat.

_DSC4841

In de zeventigste minuut kreeg DCG nog een grote kans, door een voorzet vanaf de zijkant. De bal kwam voor de voeten van Karim die achter in de zestien de bal aannam. Echter mikte hij op de verkeerde kant van de paal en schoot naast. In de 75e minuut was het dezelfde paal die ook Van Lemmeren in de weg zat. Na een snelle aanval kreeg hij de bal voor en schoot hem vol op de paal. Naast keeper Biari van Nieuw West was het ook de paal die DCG een paar keer ervan weerhield om op een voorsprong te komen.

_DSC4866

DCG overheerste, maar Nieuw West zag ook kans om af en toe via lange ballen te counteren. Echte kansen werden hier niet mee gecreëerd, maar DCG was wel genoodzaakt af en toe een stapje terug te doen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd lukte het Nieuw West om bijna nog de overwinning op te strijken. De bal kwam vanuit een corner gevaarlijk voor de doellijn. Verdediger Lahmaj schoot de bal hard weg, voordat een speler van Nieuw West deze wist te bereiken.

_DSC4892

Trainer Jamal Ahaddouch van Nieuw West was tevreden over het spel van zijn team. ‘Vanwege veel blessures in het team konden wij niet ons vaste systeem spelen. We hebben besloten daarom vanuit een gesloten verdediging te gaan spelen. Dit lukte vooral in de eerste helft goed, maar in de tweede helft kreeg DCG meer kansen. We hebben goed vanuit de organisatie gespeeld. DCG heeft ons laten zien dat ze kunnen voetballen. Ze zijn één van de best spelende ploegen die wij dit seizoen zijn tegen gekomen, maar het is ons wel gelukt om de koploper in bedwang te houden. Daar ben ik zeer tevreden over. ’

_DSC4857

Trainer John Limon van DCG was over het algemeen redelijk positief. ‘Het verliep rommelig en onrustig. We speelden niet het spel dat wij gewend zijn en daarom kwam er te weinig uit. We lieten ons leiden door emotie. Ik weet dat wij veel beter kunnen spelen en daar gaan we weer naartoe. Ik geloof in de kwaliteit van de groep. We zijn een jonge ploeg en daardoor af en toe minder alert in sommige situaties. Ik vind dat een wedstrijd als deze er ook bij hoort. Nu nemen we de tijd om het niveau wat we gewend zijn weer te halen.’

Kijk voor alle uitslagen, de stand en  het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Verslag: Anouschka Nuyens
Foto’s: Jeroen Kock