Nieuw West United herpakt zich met dubbele cijfers tegen Buitenveldert

Zondag vierdeklasser Nieuw West United heeft zich hersteld van de misstap die het vorige week beging tegen Ilpendam. Op bezoek bij hekkensluiter Buitenveldert maakte de ploeg van Abderrahman Ahannach geen fout en werkte met een tienklapper aan het doelsaldo: 0-10.

Het was negentig minuten lang een spelletje van kat en muis tussen de koploper en rode lantaarndrager. In de eerste helft hadden de bezoekers aan de hand van Zohair Chiddi het verschil al gemaakt. Nadat Achraf Barjiji de score opende, noteerde de clubtopscorer een onvervalste hattrick. Zijn derde – en de 23ste in totaal dit seizoen – was de mooiste van de middag met een stift van buiten het strafschopgebied. Nog voor de rust werd het via L’Houssaine Ait Kassi zelfs 0-5.

Nieuw West United kreeg alle vrijheid om het doelpuntentotaal op te vijzelen en aan extra vertrouwen te winnen. Dat gebeurde ook. Door doelpunten van Mohamad Ait Haddou, Enes Eldemir, Jaafar Moussa en de tweede voor Ait Kassi liepen de bezoekers uit naar 0-9. Uiteindelijk bepaalde Marvin Kempes de eindstand op 0-10. De van origine keeper (onder meer ex-AZ) deed de laatste tien minuten mee als spits en pikte zijn doelpuntje mee.

Door de klinkende tienklapper werken de Amsterdammers met veel vertrouwen toe naar de kraker tegen Swift. Volgende week wordt het restant van het eerder gestaakte duel uitgespeeld. Omdat de concurrent de laatste weken is blijven winnen, is de marge slechts twee punten. Dat betekent dat Nieuw West United de 3-1 achterstand moet zien weg te poetsen om de koppositie in handen te houden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!