Nieuw West United overtuigend langs Zwanenburg

Vierdeklasser Nieuw West United heeft ook de tweede wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker winnend weten af te sluiten. De ploeg van Abderrahman Ahannach was met 2-0 te sterk voor derdeklasser Zwanenburg en het volgende week tegen Badhoevedorp aan een punt genoeg voor een plek in de volgende ronde.

De Amsterdammers domineerden de gehele wedstrijd en Zwanenburg had geen antwoord op het spel van Nieuw West United. “We hadden de wedstrijd eigenlijk vanaf de eerste tot de laatste minuut onder controle. We hebben zoveel goede jongens rondlopen die eigenlijk nog niet eens allemaal fit zijn. Dan is dit een goede prestatie”, zei Ahannach na afloop. “We lieten het balletje lekker rondgaan. Daardoor liep Zwanenburg alleen maar achter de bal aan en het leek alsof ze hierdoor een beetje gedemotiveerd raakten.”

In de eerste helft maakte aanvaller Zohair Chiddi met twee treffers het verschil. Ahannach verwachtte dat Zwanenburg in de tweede helft opportunistischer zou gaan spelen, maar dat was niet het geval. “Zwanenburg bleef in de tweede helft voetballen. We hadden ons juist ingesteld op lange ballen. Het werd hierdoor wel makkelijker voor ons. Wij moeten het van het voetbal hebben, niet van het fysieke.”

Nieuw West United is laat begonnen met de voorbereiding en de oefenmeester vindt het daarom des te knapper dat zijn ploeg een derdeklasser versloeg. “Ik heb nu drie trainingen achter de rug. Daarom heb ik het team een groot compliment gemaakt voor het spel. Als je veel voetballend vermogen in je team hebt, en het balletje gewoon laat rondgaan, is het fysieke en conditionele aspect ook minder nodig.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!