Nieuw West wil discipline

Nadat zondag derdeklasser Nieuw West zich vorig jaar op de laatste dag veilig speelde en zich niet hoefde op te maken voor de nacompetitie is er een hoop veranderd. Het kreeg niet alleen een nieuwe trainer maar werkte ook hard aan de discipline en stelde huisregels op. De club groeit als kool nadat het een doorstart maakte. Nieuw West is het ‘vernieuwde’ Sporting Maroc dat in april 2009 door de KNVB uit de competitie was gehaald. Een rondje op de website van de club laat zien dat vooral de huisregels streng dienen te worden gevolgd. Dit is nodig om een streep onder het verleden te kunnen zetten.

“Respect voor alle mensen” staat er met grote letters te lezen. De nieuwe trainer en voormalig speler van DWV en DCG Ray Semmoh doet daar nog een schepje bovenop als hij de trainingsregels opnoemt: “Ik stel het zeer op prijs om bij binnenkomst elkaar te groeten en een hand te geven.” Toch noemt hij de disciplinaire maatregelen die hij heeft moeten uitvoeren één van zijn problemen. “Ik heb, en zal dat komend jaar weer tegenkomen, bijna nooit in dezelfde opstelling kunnen spelen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke vakanties, blessures en schorsingen.”

Na een slechte start, mede vanwege de Ramadan, heeft Semmoh met zijn spelers de weg omhoog gevonden. Zo werd ondermeer Sporting Martinus met 5-0 verslagen en in de beker moest tweedeklasser sv Hoofddorp het ontgelden. “Helaas was topklasser AFC daarna veel te sterk voor ons, maar de laatste wedstrijden  voor de winterstop hebben we zes punten gehaald uit drie wedstrijden. We wonnen van DWS en Zwanenburg. Daardoor staan we nu maar drie punten achter op de derde plaats.”
Die derde plaats is misschien wel in het vizier, maar ook heel ver weg. De voorsprong op de nummer laatst is namelijk ook maar vier punten. Semmoh: “We staan allemaal zo dicht bij elkaar. Het kan alle kanten op. Dat maakt het ook een leuke en spannende competitie. We beginnen na de winterstop met een aantal wedstrijden tegen de betere ploegen. Het hangt er vanaf hoe we die doorkomen. Maar de bedoeling is om in het linkerrijtje te eindigen en in ieder geval weg te blijven van de onderste plaatsen.”

Nieuw West hervat de competitie op zondag 22 januari met een thuiswedstrijd tegen koploper AGB.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!