Nieuwbouw Zeeburgia voorlopig afgeblazen na wegvallen subsidie

Het nieuwe onderkomen van Zeeburgia gaat voorlopig niet door. De club heeft onlangs te horen gekregen dat de subsidie –aanvraag door de gemeente is afgewezen. De club gaat nu bekijken hoe het wel tot een goed en financieel aanvaardbaar plan kan komen.

In de begroting was niet voldoende rekening gehouden met de jaarlijkse exploitatielasten van het nieuwe onderkomen. Het bestuur hield lange tijd hoop dat het met de subsidie uit de 1/3 regeling van de gemeente, een lening bij de bank en extra sponsoring zou lukken om het plan te realiseren. Dat is dus niet gelukt omdat de gemeente deze week liet wetende subsidie niet te zullen verstrekken.

Een tekening van het nieuwe complex van Zeeburgia
Dit onderkomen zal er door het wegvallen van de subsidie niet komen

Als argumentatie gaf de gemeente aan de plannen van Zeeburgia te ambitieus en financieel te risicovol waren. Op de website van de club reageert het bestuur als volgt: “ Wij vinden het jammer dat het plan niet doorgaat en dat het dus langer gaat duren voordat er een nieuw clubhuis is. Aan de andere kant willen wij de club natuurlijk niet opzadelen met veel te zware lasten in de komende tientallen jaren.”

Zeeburgia werkt nu aan een alternatief, een goedkoper bouwplan. De bedoeling is dat het plan klaar is voor de zomer. In juni zal het bestuur haar plannen dan voorleggen aan haar leden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)