Home / Algemeen / Nieuwe coalitie wil investeren in accommodaties en éénderde-regeling verbeteren

Nieuwe coalitie wil investeren in accommodaties en éénderde-regeling verbeteren

Het nieuwe gemeentebestuur van Amsterdam wil de komende jaren het sportaanbod in de hoofdstad verbeteren. Donderdag werd het coalitieakkoord van GroenLinks, D66, PvdA en SP gepresenteerd. Simone Kukenheim wordt de nieuwe wethouder Sport.

De meest opvallende plan is dat de gemeente wil gaan investeren in bestaande sportaccommodaties. Hiervoor wil zij onderzoeken hoe de huidige één-derde-regeling, waarbij de gemeente een deel van de financiering op zich neemt, kan worden verbeterd zodat verenigingen minder hoeven voor te financieren. Hiervoor moesten verenigingen één derde van het totaal zelf bijdragen om bijvoorbeeld een nieuw clubhuis te bouwen, zoals de afgelopen jaren bij Zeeburgia en Swift is gebeurd.

Ook wil de nieuwe coalitie dat sportvoorzieningen vanzelf mee ontwikkelen met de groei van de stad. Om wachtlijsten te voorkomen of verminderen wordt er ingezet op het gebruik van ondergronden die intensiever en voor meerdere sporten tegelijk gebruikt kunnen worden: een multifunctioneel veld. Sportparken, gymzalen en sporthallen zullen intensiever gebruikt worden en waar mogelijk zelfs openbaar toegankelijk.

Simone Kukenheim wordt hiervoor als nieuwe wethouder Sport verantwoordelijk en volgt daarmee Eric van der Burg op. De politica van D66 had de afgelopen jaren het portefeuille Onderwijs, Jeugd en Diversiteit.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)