Foto MJ Fotografie: Heerenveen: Verhoeff in gevecht om de bal met Marc de Vries

Nieuwe doelman Koen Verhoeff wil met OFC naar de Topklasse

OFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Koen Verhoeff. De doelman, die in het verleden onder meer voor FC Chabab uitkwam, komt over van NSC uit Nijkerk. Tegen het Amsterdamsche Voetbal vertelt Verhoeff over zijn overstap naar de Oostzaanse club en de ambitie die beiden bezitten.

Verhoeff begon als veldspeler bij De Zouaven en maakte als B-junior de overstap naar Ajax. Op dat moment stond Verhoeff ook al in het doel en als keeper tekende hij ook een contract bij Ajax. Na een periode bij Go Ahead Eagles en Chabab vertrok Verhoef naar NSC. Volgend seizoen is Verhoeff dus onderdeel van de selectie van de nieuwe trainer Martin de Groot.

Door zijn jaren bij NSC in Nijkerk was Verhoeff een beetje van de radar bij de volgers van het voetbal in Amsterdam, maar er was gedurende die jaren wel steeds vraag naar de keeper uit Hoorn. Verhoeff: “Ik ben inderdaad een beetje uit het zicht geraakt doordat ik steeds op en neer naar Nijkerk ging. Toch speelde er ieder jaar wel interesse vanuit verschillende clubs uit de regio Amsterdam.”

Foto Theo Aalten: Verhoeff in actie namens NSC Nijkerk
Foto Theo Aalten: Verhoeff in actie namens NSC Nijkerk

Het contact met OFC is dan niet verrassend, zeker niet toen Verhoeff bekend maakte dat hij NSC zou gaan verlaten. “Dat heb ik toen vrij snel aangegeven bij de club. Toen duidelijk werd dat ik weg zou gaan bij NSC, kwam er al vrij snel contact met OFC. Ik heb met de nieuwe trainer (Martin de Groot, red.) gesproken en ook met andere mensen binnen de club.” Het heeft toen niet lang geduurd voordat beide partijen elkaar gevonden hadden. “Een paar gesprekken en toen waren we eruit. Verder heb ik via Marijn Sterk, een oud-teamgenoot van mij,  veel over de club te horen gekregen. Al met al was alles erg positief.”

OFC staat op dit moment op een tweede plaats en heeft via de nacompetitie nog de kans om te promoveren richting de hoofdklasse. Verhoeff heeft zich voorgenomen om deel uit te maken van het proces richting de Topklasse. Verhoef: “Die ambitie is er zeker binnen de club. We krijgen volgend jaar een sterk team en zullen in veel wedstrijden de bovenliggende partij zijn.” Als keeper die in de jeugd van Ajax gespeeld heeft, past Verhoeff dan wel in het voetballende spel van OFC. “Ik kan als keeper goed meevoetballen en dat vinden ze bij OFC belangrijk. Op die manier moet ik een belangrijke rol gaan spelen”, aldus Verhoeff.

De ambitie van OFC komt in dat opzicht ook overeen met Verhoeff en de doelman kijkt met veel plezier vooruit op zijn periode in Oostzaan. Verhoeff: “Met de ambitie van OFC en mij zit het wel goed. Ik heb namelijk ook weer veel te bewijzen in deze regio en dat ga ik absoluut ook bewijzen. Ik ga proberen om de mensen te verassen met mijn kwaliteiten. Kortom, ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen met OFC!”

Verslag: Wessel Westerhof
Foto boven MJ Fotografie Heerenveen: Verhoeff in gevecht om de bal met Marc de Vries

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)