JOS onderuit in Breda: 3-1

Nieuwe dreun voor JOS Watergraafsmeer, Baronie wint eerste ‘troostfinale’ met 3-1

JOS kreeg donderdagavond in Breda twee enorme dreunen te verwerken. Baronie scoorde twee keer in blessuretijd en JOS hangt inmiddels in de touwen. Of het aanstaande zondag nog één keer kan opkrabbelen staat vooralsnog in de sterren geschreven.

Nee, het is een alles behalve comfortabele reis door de nacompetitie. JOS begon wel voortvarend door HBS (6-2) aan de kant te zetten. De slijtageslag tegen Kampong en het negatieve resultaat (3-1) heeft zijn sporen achtergelaten. Door het vertrek uit de divisie van OFC, dat zich terug heeft getrokken, kreeg JOS een nieuwe onverwachte strohalm. Daarvoor moet het over twee duels Baronie uitschakelen. Deze ploeg eindigde vier punten achter JOS in de reguliere competitie. Op zondag 4 september kreeg JOS in de eigen Watergraafsmeer een enorme oor wassing (1-7) en eind januari was er een nieuwe nederlaag (2-0). Toch eindigde JOS in punten boven de Breda-naars.

Files, een inmiddels bekend fenomeen. Natuurlijk, duels moeten worden gespeeld maar weinig spelers zullen met genoegen kijken naar avondwedstrijden in de divisies, vooral vanwege de reisafstanden en oponthoud. Ook dit duel begon daardoor later dan gepland. Nadat de bal eindelijk rolde gebeurde er weinig noemenswaardigs in de openingsfase. Dat beide teams aan het einde van hun latijn lijken te zitten werd voor het oog duidelijk. En neem het ze eens kwalijk; een slopend seizoen, nacompetitie, warmte en dan nog eens twee extra wedstrijden.

Baronie komt op een 1-0 voorsprong op de helft van de eerste helft. Yassine Mejres weet JOS doelman Bas Schol in de verre hoek te passeren. Baronie krijgt meer kansen, JOS heeft het opnieuw moeilijk in Breda. Daar komt het samengevat wel op neer voor de eerste helft.

Ten opzichte van de afgelopen wedstrijden moest coach Ten Bosch wederom het nodige improviseren. Zo mocht Derre Kwee in de basis starten en was er ook ruimte voor bijvoorbeeld Aaron Bruijn en Danny Blom. Laatst genoemde haalde na rust de trekker maar eens over en zag zijn afdruk via een voet in het doel verdwijnen: 1-1. Jos ruikt vervolgens bloed en gaat door. Het trekt ten aanval en Baronie mocht van geluk spreken dat de lat een tweede Amsterdamse treffer in de weg stond.

Het duel lijkt, na een weinig verheffende tweede helft, af te stevenen op een gelijkspel. Tot dat arbiter Rob Souwen in de extra tijd besluit een strafschop te geven aan de thuisploeg, na een overtreding op Noël de Graauw. De penalty wordt onberispelijk hard in het doel geschoten, opnieuw Mejres die scoort. De volle tribune juicht van opluchting, want Baronie weet in de tweede helft werkelijks niets te produceren. Virgil Smith kan vervolgens inrukken met zijn tweede gele kaart op zak en tot overmaat van ramp maakt Sander Wirix diep in de blessuretijd nog de 3-1 voor Baronie.

Een geslagen en verslagen JOS moet nog één keer de rug rechten. Aanstaande zondag om 14.00 uur is het echt de laatste wedstrijd. Weet de ploeg van Cor ten Bosch de opgelopen achterstand om te buigen, dan is degradatie definitief afgewend. De wedstrijd op sportpark Drieburg start om 14.00 uur en staat onder leiding van M. Oosting.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)